Renault a afisat pierderi de 2,71 miliarde euro

Joi, 30 Iulie 2009, ora 10:20
1342 citiri
Renault a afisat pierderi de 2,71 miliarde euro

Renault SA, cel de-al doilea constructor auto din Franta, a afisat in prima jumatate a anului o pierdere neta de 2,712 miliarde euro, comparativ cu un profit de 1,58 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul scaderii vanzarilor de autoturisme la nivel mondial, relateaza Bloomberg.

Veniturile au scazut in perioada analizata cu 24%, la 15,99 miliarde euro.  Analistii estimau o pierdere de 2,39 miliarde euro, pe fondul unor vanzari de 15,9 miliarde euro, potrivit unui sondaj Bloomberg.

Renault, ca si alte companii auto, a recurs in primul semestru la inchiderea unor fabrici, in incercarea de a diminua stocurile. Chiar daca primele de casare acordate de guvernele europene au pus capat in iunie tendintei de scadere a vanzarilor, volumele au fost in continuare cu 11% mai mici in primul semestru.

"Am anticipat criza din iulie 2008 si am luat primele masuri necesare pentru depasirea acesteia", a declarat directorul executiv Renault, Carlos Ghosn, preluat de NewsIn. Managerii se concentreaza asupra pregatirii companiei pentru perioada post-criza.

Constructorul modelelor Megane, Clio si Laguna a inregistrat o pierdere operationala de 620 milioane euro, comparativ cu un profit de 865 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru acest an, Renault si-a modificat previziunile privind scaderea vanzarilor la nivel mondial, estimand un declin de 12% fata de 2008, in contextul in care anterior prevedea o scadere de 15%.

Pe piata mondiala a autoturismelor, ce a scazut cu 16,5% in prima jumatate a lui 2009, vanzarile grupului Renault au scazut cu 16,5%, mentinand cota de piata constanta, la 3,7%. La nivel mondial, grupul a vandut 1.106.989 autoturisme.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#renault, # profit, # actiune, # franta , #Stiri Auto