Renault investeste 240 mil euro in Avtovaz

Vineri, 27 Noiembrie 2009, ora 13:06
1339 citiri
Renault investeste 240 mil euro in Avtovaz

Constructorul auto francez Renault va oferi Avtovaz un ajutor tehnologic de 240 milioane euro, pentru modernizarea echipamentelor, dar nu intentioneaza sa-si majoreze participatia de 25% detinuta la compania rusa, relateaza vineri cotidianul Les Echos, potrivit NewsIn.

Un acord de salvare a producatorului masinilor Lada va fi semnat vineri intre cei trei actionari ai Avtovaz - Renault, Troika Dialog si holdingul public Rostechnology - a precizat purtatorul de cuvant al vicepremierului rus care se ocupa de acest caz, Igor Chuvalov.

Grupul francez va moderniza liniile de productie ale Avtovaz pentru fabricarea din 2013 a cinci versiuni diferite de masini de pe platforma Logan, sub cele trei marci Lada, Renault si Nissan.

Renault sustine ca Avtovaz si-ar putea recupera echilibrul financiar odata cu productia a 500.000 de masini pe an (din care 280.000 pe platforma Logan) fata de aproape 400.000 in acest an.

In schimb, grupul francez ar urma sa nu se implice in schemele financiare pentru restructurarea datoriilor masive ale Avtovaz, care se ridicau la 1,4 miliarde euro la inceputul lunii octombrie.

Purtatorul de cuvant al lui Igor Chuvalov sustine, insa, ca finantarea constructorului auto rus nu reprezinta o problema.

 

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#avtovaz, #masini, #modernizare, #participatie, #renault, #tehnologie , #Stiri Auto