Renault investeste 420 milioane de euro pentru productia de modele noi in Franta

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 18:05
1608 citiri
Renault investeste 420 milioane de euro pentru productia de modele noi in Franta

Grupul Renault investeste 420 de milioane de euro in fabrica din Douai, in nordul Frantei, pentru a pregati productia unor noi modele incepand din 2014, a anuntat, miercuri, constructorul auto.

Fabrica de la Douai va putea construi caroseriile a cinci vehicule pe o singura linie de productie, scrie MarketWatch.

Noile versiuni ale hatchback-urilor Laguna si Megane, precum si MPV-ul Espace, vor fi construite la Douai.

Fabrica modernizata va fi capabila sa produca o gama larga de autovehicule din categoria Executive si va fi mai flexibila, pentru a permite adaptarea productiei la cererea pietei.

Productia de la Douai a scazut in contextul declinului pietei auto din Europa in ultimii ani, dar Renault a afirmat ca nivelul planificat este mai ridicat decat cel actual.

Piata auto din Europa a crescut cu 1,8% in aprilie, fata de aceeasi luna a anului anterior, intrerupand o perioada de 18 luni de declin. Evolutia a fost influentata de factori exceptionali, precum doua zile lucratoare in plus fata de aprilie anului trecut, care indica dificultati in privinta unei recuperari sustenabile.

Cererea pentru autovehicule noi din Europa a scazut la minimul ultimilor 17 ani in 2012, in contextul somajului record si accesului dificil la credite al populatiei.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#investitii Renault Franta, #productie auto Renault Franta, #investitii fabrica Renault Franta , #Stiri Auto