Renault si Daimler au rechemat in service 500.000 de vehicule din cauza unor probleme la frane

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 08:58
1132 citiri
Renault si Daimler au rechemat in service 500.000 de vehicule din cauza unor probleme la frane
Sursa foto: ElectricCarsReport

Grupul auto francez Renault a anuntat miercuri ca a rechemat in service aproape o jumatate de milion de vehicule marcile Clio si Kangoo din cauza unor probleme la frane care afecteaza si utilitara Citan a celor de la Mercedes, care este produsa la o uzina din Franta conform unui acord de cooperare intre Renault si Daimler, transmite Reuters.

Un purtator de cuvant de la Renault a precizat miercuri ca procedura de rechemare, care a fost lansata luna trecuta, a inclus aproximativ 402.000 de autoturisme subcompact Clio si 64.000 de utilitare Kangoo produse la uzina de la Maubeuge, nordul Frantei.

In cazul autoturismelor Clio rechemarea vizeaza modelele produse in perioada februarie-aprilie si in cazul caror un element component instalat in mod gresit ar putea afecta sistemul de franare. In cazul utilitarelor Kangoo, este vorba de a corecta instalarea in mod incorect a sistemului de franare ABS. Renault precizeaza ca aceste defecte nu au provocat niciun accident.

Separat, grupul auto german Daimler a confirmat ca a decis sa recheme in service utilitarele Mercedes-Benz Citan, care sunt asamblate tot la uzina de la Maubeuge din Franta, produse in perioada septembrie 2012-mai 2013. In Germania actiunea vizeaza 6.597 de utilitare Mercedes-Benz Citan insa Daimler nu a oferit cifre cu privire la numarul vehiculelor vizate in intreaga Europa.

Utilitara Citan, o derivata a modelului Renault Kangoo, s-a dovedit a fi un vehicul cu probleme pentru Mercedes. In luna mai a anului trecut, Mercedes a rechemat in service 3.500 de exemplare vandute in Europa din cauza unor probleme la airbaguri dupa ce Citan a primit doar trei din cinci stele la testele de securitate derulate de NCAP (New Car Assessment Programme).

In anul 2010, Renault a pus la punct o alianta cu Daimler pentru a putea coopera in domeniul utilitarelor, vehiculelor mici si motoarelor. In cadrul acestei aliante, anul trecut, 137.715 de vehicule au iesit de pe liniile de asamblare ale uzinei Renault de la Maubeuge, dintre care 17.687 au fost Mercedes Citan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#renault daimler, #priobleme auto , #Stiri Auto