Renault va produce 25.000 de utilitare pentru Fiat

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 14:30
1124 citiri

Directorul general al grupului auto francez Renault, Carlos Ghosn, a confirmat marti in mod oficial ca uzina Renault de la Sandouville va produce anual intre 15.000 si 25.000 de vehicule utilitare pentru constructorul auto italian Fiat, transmite Reuters.

In prezent, utilitara Fiat este produsa in parteneriat cu constructorul francez PSA Peugeot Citroen la uzina de la Sevelnord in cadrul unui acord de parteneriat caruia grupul italian a decis sa ii puna punct. La uzina Renault de la Sandouville vehiculul Fiat, care potrivit unor surse interne ar urma sa fie viitoarea generatie a modelului Scudo, va incepe sa fie produs din a doua jumatate a lui 2016 si va fi bazat pe platforma Renault Trafic, transmite Agerpres.

'Acest nou parteneriat in Franta nu ar fi fost posibil fara semnarea, anul trecut, a acordului de competitivitate', a declarat Carlos Ghosn in prezenta noului ministru francez al Economiei, Emmanuel Macron. 'Uzinele noastre din Franta au redevenit competitive nu doar pentru grupul Renault dar si pentru alti constructori auto', a adaugat Ghosn.

In conformitate cu acordul de competitivitate semnat in luna martie a anului trecut cu sindicatele franceze, conducerea Renault s-a angajat sa mentina activitatea la toate uzinele franceze pe intreaga durata a acestui acord si sa le acorde volume suplimentare de productie in contul partenerilor. In schimb, sindicatele au acceptat majorarea timpului de lucru de la 32 la 35 de ore pe saptamana, inghetarea salariilor in 2014 si eliminarea a 7.500 posturi pana in 2016.

In urma acestui acord de competitivitate dar si a unor investitii de 230 de milioane de euro, uzina Renault de la Sandouville a trecut de la 6.500 de salariati si o productie de 250.000 de vehicule pe an in 2002 la un volum de productie de 100.000 de vehicule pe an si un efectiv de 2.000 de salariati.

Pentru Renault, acordul cu Fiat se adauga altor acorduri de cooperare convenite cu alti constructori europeni. Grupul francez produce deja pentru grupul german Mercedes o versiune a furgonetei sale Kangoo la uzina sa de la Maubeuge (nordul Frantei) si de asemenea, impreuna cu Smart, dezvolta vehicule mici precum Twingo III.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Renault producere utilitare Fiat, #Carlos Ghosn Renault , #Stiri Auto