Renault va produce Dacia Duster in Iran

Luni, 07 August 2017, ora 14:14
1345 citiri
Renault va produce Dacia Duster in Iran
Foto: Dacia

Renault a semnat mult-asteptatul contract cu Iranul pentru a produce anual peste 150.000 de masini in aceasta tara, cea mai mare tranzactie auto din istoria statului din Orientul Mijlociu.

Valoarea acordului, semnat dupa zece luni de negocieri, este de 660 de milioane de euro, transmit site-urile trend.az. si presstv.com.

Renault, compania iraniana Negin Khodro si Fondul iranian de investitii Industrial Development and Renovation Organization of Iran (IDRO) vor produce din 2018 cele mai recente versiuni ale brandurilor Symbol si Duster ale producatorului auto francez.

"60% din actiunile parteneriatului vor apartine Renault, iar restul Iranului. Din participatia de 40% a Iranului, 20% sunt ale IDRO si 20% ale sectorului privat (Negin Khodro) ", a afirmat presedintele IDRO, Mansour Moazzami.

Agentia iraniana de presa IRNA a anuntat ca acordul prevede si infiintarea unei centru de inginerie si vanzari in Iran.

Moazzami a adaugat ca Renault va fi obligat sa exporte 30% din productie, care include masini si componente auto, iar acordul include si o a doua etapa, care inca nu a fost finalizata, si se refera la productia de masini in Iran din 2019.

Rivalul Renault, grupul PSA, a semnat in iunie 2016 un acord cu cel mai mare producator auto al tarii, Iran Khodro, pentru a produce anual 200.000 de vehicule Peugeot. De asemenea, PSA a incheiat un acord cu rivala Iran Khodro - SAIPA - pentru a produce 200.000 de vehicule Citroen.

Citeste si Inceputul unei prietenii profitabile: Franta si Iranul, contracte de zeci de miliarde de euro

Productia totala de masini a Iranului ar urma sa ajunga la doua milioane de unitati pana in 2020, de la 1,2 milioane in 2016.

Companiile auto importante isi pregatesc revenirea pe piata din Iran, dupa acordul istoric de la Viena privind programul nuclear iranian in schimbul eliminarii sanctiunilor. ...citeste mai departe despre "Renault va produce Dacia Duster in Iran" pe Ziare.com

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#Duster produs Iran, #Duster Iran , #Stiri Auto