Romanii pot lua mai multe masini prin programul "Rabla"

Joi, 04 Iunie 2009, ora 09:50
1822 citiri
Romanii pot lua mai multe masini prin programul "Rabla"

Guvernul a adecis ieri ca numarul de autovehicule ce pot fi achizitionate de o persoana prin programul "Rabla" nu mai este limitat la unul singur. De asemenea, prima de casare va fi acordata si pentru autoutilitarele usoare, de pana la 3,5 tone.

"Sper ca in maximum doua saptamani sa intre (in programul "Rabla" n.r.) si autoutilitarele usoare detinute de persoane fizice", a declarat Nemirschi la finalul sedintei de ieri a Executivului. Prima de casare pentru autoutilitare va fi tot de 3800 de lei, a precizat el.

Ministrul a spus ca OUG adoptata de Executiv "creeaza premisele" pentru acordarea primei de casare si in cazul persoanelor juridice, dar pentru includerea acestei prevederi in actul normativ este nevoie de obtinerea unor avize, avand in vedere ca masura este similara unui ajutor de stat. "La persoanele juridice, conform legislatiei, trebuie aplicata schema de minimis, pentru ca este vorba despre o procedura specifica privind ajutorul de stat. Aceasta procedura nu a facut obiectul OUG de astazi pentru ca trebuie sa obtin niste avize, niste aprobari, si cred ca de la 1 septembrie, cand va incepe a treia etapa a programului, persoanele juridice vor putea achizitiona autoturisme si autoutilitare noi beneficiind de prima de casare", a spus Nemirschi, citat de NewsIn.

Persoanele juridice vor beneficia de acest program doar trei ani, pana in anul 2011, fiindu-le alocate 60.000 de unitati in toata aceasta perioada, ceea ce inseamna un efort financiar (primele de casare acordate) in valoare totala de aproximativ 54 de milioane de euro.

In ceea ce priveste achizitionarea autoturismelor in sistem leasing prin Programul "Rabla", ministrul a spus ca problema este inca discutata cu reprezentantii Consiliului Concurentei. "Leasing-ul inca nu l-am lamurit. Consiliul Concurentei nu are acelasi punct de vedere cu noi. (...) Suntem inca in discutii si noi si APIA cu Consiliul Concurentei", a spus Nemirschi.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#casare, #leasing, #prima, #rabla , #Stiri Auto