Sefii Volkswagen isi pastreaza functiile, desi procurorii i-au pus sub acuzare in scandalul emisiilor

Miercuri, 25 Septembrie 2019, ora 20:16
899 citiri
Sefii Volkswagen isi pastreaza functiile, desi procurorii i-au pus sub acuzare in scandalul emisiilor
Foto: Facebook/Volkswagen

Directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, si presedintele Hans Dieter Poetsch isi vor pastra functiile, a anuntat Comitetul de supervizare al grupului auto german, la o zi dupa ce procurorii germani i-au acuzat de manipularea bursei in privinta scandalului emisiilor (Dieselgate).

Comitetul de supervizare al VW a precizat ca nu a gasit dovezi ca Herbert Diess si Hans Dieter Poetsch au informat prea tarziu pietele de capital de riscurile legate de scandalului care a izbucnit in septembrie 2015.

"De aceea va fi continuata colaborarea de succes cu presedintele si directorul general", se arata intr-un comunicat al Comitetului de supervizare, dupa sedinta extraordinara care a avut loc miercuri.

Directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, fostul director general Martin Winterkorn si presedintele Hans Dieter Poetsch sunt acuzati ca in mod intentionat nu i-au informat la timp pe investitori de impactul financiar al scandalului. Din acest motiv, ei au influentat in mod necorespunzator pretul actiunilor companiei, a precizat Procuratura din Braunschweig.

Avocatul lui Diess sustine ca directorul general nu ar fi putut anticipa turbulentele de pe pietele financiare si si-a efectuat in continuare atributiile.

Winterkorn a demisionat la cateva zile dupa izbucnirea scandalului. In 2017, el le-a declarat autoritatilor ca nu a stiut mai devreme de manipularea emisiilor.

Dupa ce oficialii VW au recunoscut falsificarea rezultatele testelor antipoluare, actiunile grupului german au scazut la Bursa de la Frankfurt cu pana la 37%. Daca investitorii ar fi stiut din timp de manipularea emisiilor, ei ar fi putut sa-si vanda mai devreme actiunile sau nu ar fi facut achizitii, au argumentat reclamantii.

Pe plan global, Volkswagen a platit pentru implicarea in scandalul emisiilor aproximativ 30 de miliarde de euro (33,5 de miliarde de dolari). In mai, compania a anuntat ca a pus deoparte inca un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) pentru cheltuieli juridice.

Investitorii au pierdut milioane de euro in septembrie 2015, cand Volkswagen a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Grupul Volkswagen a fost amendat cu 1,2 miliarde de dolari in scandalul emisiilorFostul director general al Volkswagen, inculpat in SUA in scandalul emisiilor ...citeste mai departe despre "Sefii Volkswagen isi pastreaza functiile, desi procurorii i-au pus sub acuzare in scandalul emisiilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#directori Volkswagen scandal emisii , #Stiri Auto