Seful General Motors reafirma planul de a pastra Opel

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 08:38
1291 citiri
Seful General Motors reafirma planul de a pastra Opel

Dan Akerson, directorul general al grupului auto american General Motors, a dat asigurari joi conducerii Opel ca GM vede brandul Opel ca o parte integrata a operatiunilor sale globale si a respins cererile referitoarea la vanzarea diviziei europene a GM, transmite Market Watch.

"Pierderile noastre i-au determinat deja pe unii analisti sa spuna ca vom vinde opel sau pur si simplu vom inchide brandul si vom lasa alte companii sa-si vanda masinile in Europa - nu sunt pe punctul de a face asta", le-a declarat Dan Akerson liderilor Opel.

Opel, divizia europeana a GM, ar urma sa inregistreze pierderi de 1,5-1,8 miliarde de euro, anul acesta, in functie de nivelul restructurarii din trimestrul patru. Anul trecut compania a avut pierderi de 747 milioane de dolari.

Anul acesta GM va concedia in Europa 2.600 de angajati si va reduce costurile fixe cu 300 milioane de dolari. Intre 2013-2015 costurile vor fi din nou reduse cu 500 milioane de dolari.

La sfarsitul anului trecut Opel avea 40.000 de angajati in Europa, din care 22.000 in Germania.

Marti, un lider al sindicatului Opel a declarat pentru Reuters ca decizia concernului Ford de a inchide trei fabrici si de a concedia 5.700 de angajati din Europa nu va fi urmata si de Opel, unde preconizatele concedieri vor fi mai reduse.

Producatorii auto Ford, Opel, Peugeot si Fiat vor inregistra pierderi masive in Europa in urmatorii ani deoarece reformele economice dure au redus cererea catre nivelurile inregistrate in urma cu 20 de ani.

Wolfgang Schaefer-Klug, lider al sindicatului Opel, a declarat pentru Reuters ca spera sa ajunga la un acord privind locurile de munca din Germania pana la Craciun.

Producatorul auto american Ford Motor Co ar putea sa inchida noi fabrici si sa concedieze mai multi angajati din Europa in conditiile in care criza datoriilor din zona euro continua sa scoata in evidenta supracapacitatile de productie ale sectorului auto. Situatia de pe piata europeana ramane "extrem de volatila", a declarat saptamana trecuta directorul general al companiei americane, Alan Mulally, dupa ce Ford a anuntat recent ca va inchide doua uzine din Europa (in Marea Britanie si Belgia) si va concedia 6.200 de angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#General Motors planuri Opel, #concedieri General Motors , #Stiri Auto