Seful Volvo Cars va conduce Ford of Europe

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 09:49
2509 citiri
Seful Volvo Cars va conduce Ford of Europe

Directorul general al Volvo Cars, Stephen Odell, va conduce divizia Ford of Europe dupa finalizarea vanzarii companiei suedeze catre Zhejiang Geely Holding din China, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Odell il va succeda pe John Fleming, care se va concentra pe conducerea operatiunilor internationale de productie ale Ford si pe probleme legate de forta de munca.

De origine britanica, Odell, in varsta de 55 de ani, a fost numit la conducerea Volvo Cars in septembrie 2008.

El a lucrat prima oara in grupul american in 1980, la divizia din Marea Britanie.

Directorul financiar al Volvo Cars, Stuart Rowley, va reveni si el in grupul mama, unde va prelua o pozitie similara la Ford of Europe.

Director de marketing, vanzari si service al Ford, la nivel mondial, va deveni Jim Farley.

"Aceste masuri ne vor permite consolidarea echipei de conducere la nivel mondial, in conditiile in care acceleram planul de dezvoltare si crestere a profitabilitatii", a declarat directorul general al grupului Ford, Alan Mulally.

Divizia din Europa a Ford a raportat in aceasta saptamana un declin de 17% al vanzarilor in luna iunie, in conditiile in care incheierea programelor guvernamentale de stimulare a achizitiilor a dus la scaderea cererii pentru modele precum Fiesta. Cota de piata a diviziei s-a redus cu 1,2 puncte procentuale, la 7,8%.

Ford anticipeaza ca vanzarile de pe piata europeana vor scadea in ansamblu, in acest an, la 14 milioane vehicule, de la 15,9 milioane vehicule in 2009.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#cars, #ford, #volvo , #Stiri Auto