Si britanicii iubesc Dacia. Cat au crescut vanzarile in 2014

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 15:31
1819 citiri
Si britanicii iubesc Dacia. Cat au crescut vanzarile in 2014
Foto: agenda.ro

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au crescut in perioada ianuarie - noiembrie 2014 cu 9,4%, la 2.310.237 unitati, cel mai ridicat nivel din 2007, datorita redresarii economiei si a creditelor ieftine, a anuntat, joi, Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

In perioada ianuarie - noiembrie 2014, Dacia a vandut 22.359 de vehicule pe piata britanica, in crestere cu 48,08% fata de perioada similara din 2013, cand a inmatriculat 15.099 unitati, potrivit Agerpres.

Modelele cel mai bine vandute in primele 11 luni din acest an au fost de la Ford, Fiesta si Focus, urmate de Corsa de la Vauxhall, Golf de la Volkswagen si Astra de la Vauxhall.

Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit se asteapta ca in 2015 sa fie vandute 2,49 milioane de vehicule, pe fondul evolutiei foarte bune a economiei si a ofertelor financiare atractive pentru achizitionarea automobilelor.

Howard Archer, economist la IHS Global Insight, a afirmat ca desi avansul rapid al pietei auto este putin probabil sa continue, cererea va fi in continuare solida datorita situatiei foarte bune de pe piata fortei de munca, a inflatiei scazute si a pretului redus al petrolului.

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au crescut in noiembrie cu 8%, la 172,327 unitati, fata de un avans de 14,2% in octombrie.

Luna trecuta, Dacia a vandut 1.729 de vehicule pe piata britanica, in scadere cu 14,6% fata de perioada similara din 2013, cand a inmatriculat 2.026 de unitati.

Modelele cel mai bine vandute luna trecuta au fost Ford Fiesta, Golf de la Volkswagen, Corsa de la Vauxhall, Ford Focus si Polo de la Volkswagen.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit in opt ani un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#vanzari Dacia Marea Britanie, #vanzari masini noi , #Stiri Auto