Skoda lanseaza a treia generatie a berlinei Octavia

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 08:42
1367 citiri
Skoda lanseaza a treia generatie a berlinei Octavia

Constructorul ceh de automobile Skoda va lansa joi a treia generatie a berlinei compacte Octavia, primele informatii oficiale despre noul model fiind prezentate in decembrie 2012, dupa ce fotografii spion, cu masina fara camuflaj, au ajuns pe Intrenet.

Lansarea internationala va avea loc la Algarve, Portugalia, si va fi urmata vineri de testele pentru presa.

Skoda Octavia III este primul model al producatorului ceh bazat pe noua platforma modulara MQB a grupului Volkswagen, pe care sunt dezvoltate si modelele VW Golf 7, Audi A3 si Seat Leon 3.

Fata de generatia precedenta, noua Octavia este mai lunga cu 90 mm, mai lata cu 45 mm si cu un ampatament mai mare cu 108 mm, dimensiunile fiind 4,695 m lungime, 1,814 m latime si 2,686 m ampatamentul.

Masina cehilor are cel mai spatios interior din clasa compacta si cel mai mare portbagaj - 590 litri. Cu un design exterior apropiat de cel al noii Skoda Rapid, lansata in Romania in noiembrie 2012, Octavia III va fi disponibila in Europa cu o gama de opt motoare, patru diesel si patru pe benzina, printre care un propulsor pe benzina 1,8 litri TSI 180 CP si un diesel Green Line 1,6 litri TDI 109 CP, cu un consum de 3,4 litri / 100 km si emisii de CO2 de numai 89 g/km.

Octavia III are tractiune fata si poate fi echipata cu transmisie manuala sau automata DSG. In cursul anului 2013 va fi lansata si varianta cu tractiune integrala cat si una sport RS, cu motorul de 2 litri de pe VW Golf GTI.

Noul model a fost lansat in productie pe 17 decembrie 2012, la fabrica din Mlada Boleslav. Aproximativ 44% din livrarile Skoda la nivel mondial sunt reprezentate de Octavia, comercializata pe 100 de piete.

Din 1996, Skoda a vandut 3,7 milioane de automobile Octavia, din primele doua generatii. Cehii vor sa lanseze la fiecare sase luni, pana in 2015, un model nou sau un facelift, tintind o crestere a productiei la 1,8 milioane unitati pana in 2018.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Skoda lansare berlina Octavia, #Skoda lansare masina, #Skoda afaceri Romania , #Stiri Auto