Studiu: Cererea de carburanti va scadea cu 10% pana in 2030

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 08:55
999 citiri
Studiu: Cererea de carburanti va scadea cu 10% pana in 2030

Datorita utilizarii unor materiale mai usoare la constructia automobilelor, cererea de carburanti din Europa si America de Nord va scadea cu 10% pana in 2030.

"Utilizarea tot mai mare a materialelor mai usoare pentru imbunatatirea randamentului carburantilor in transporturile rutiere va permite reducerea cu 10% a cererii de carburanti inh Europa si America de Nord, pana in 2030", se arata in studiul realizat de compania britanica de consultanta Wood Mackenzie, potrivit Mediafax.

Pe parcursul mai multor zeci de ani, greutatea vehiculelor a crescut continuu, dar in prezent, cu norme mai exigente referitoare la economia de carburant si reglementarile referitoare la emisiile de dioxid de carbon, vehiculele incep sa devina mai usoare, a explicat analistul Renate Cakule.

Constructorii noii versiuni a modelului pick-up F-150 prezentat de Ford la inceputul acestui an au utilizat mai putin otel si mai mult aluminiu, ceea ce contribuie la scaderea consumului.

Totodata, analistii Wood Mackenzie anticipeaza o scadere cu 2-3 milioane de tone a cererii de otel in Statele Unite, in urmatorii 10 ani, necesarul urmand sa creasca insa in tarile emergente.

De asemenea, va fi afectata cererea de zinc, utilizat la galvanizarea otelului folosit in industria auto. In schimb, cererea de aluminiu in industria auto va creste, ca si cea pentru componentele din plastic, care contribuie la randul lor la o greutate mai mica a vehiculelor.

"O reducere de 10% a greutatii unei masini mici sau medii echivaleaza cu ameliorarea randamentului carburantului de 2-4%, in functie de felul in care este condus vehiculul, de marimea pneurilor, intretinerea si alti factori", a explicat Richard Warner, analist la Wood Mackenzie.

Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, s-a mentinut de la inceputul anului 2011 peste nivelul de 100 de dolari pe baril.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#pret carburanti, #cerere carburanti Europa, #pret petrol brent , #Stiri Auto