Summit-ul Diesel: Reuniune pentru viitor sau pacaleala pe banii contribuabililor?

Marti, 01 August 2017, ora 21:51
1304 citiri
Summit-ul Diesel: Reuniune pentru viitor sau pacaleala pe banii contribuabililor?
Foto: Arhiva Ziare.com

Cat de afectata e industria germana auto? La asa-numitul summit Diesel, se va cauta gasirea unei solutii de depasire a actualei crize. Pe seama contribuabililor?

Miercuri se intalnesc la Berlin marii producatori auto din Germania la summit-ul Diesel, mai precis la "Forumul national Diesel", potrivit denumirii sale oficiale.

Invitatia a fost lansata de ministrul federal al Transporturilor, Alexander Dobrindt, si de ministrul Mediului, Barbara Hendricks.

Scopul reuniunii este adoptarea de masuri menite sa reduca emisiile nocive ale automobilelor cu motor Diesel. La discutii vor participa si reprezentanti ai altor ministere si oficii de resort din landurile federale. Nu insa si din partea cancelariei federale, dupa cum s-a comunicat la o conferinta de presa saptamana trecuta.

Bransa auto se autodistruge

Producatorii de automobile se vor gasi intr-o situatie incomoda la summit. Deja de aproximativ doi ani sunt supusi criticilor. Renumele acestei branse atat de importante pentru economia germana e la pamant. Si clasa politica e interesata de rezolvarea problemei. Bransa auto ofera aproape 800.000 de locuri de munca in Germania si acopera o cincime din intregul volum de export.

Totul a inceput cu descoperirea manipularilor VW in toamna anului 2015. De atunci ies la iveala nereguli la tot mai multe concerne auto. Si ca si cum toate acestea n-ar fi fost de ajuns, de saptamana trecuta producatorii auto sunt banuiti ca ar fi cazut la o intelegere ilegala.

Potrivit unui articol publicat de revista "Spiegel", Volkswagen, alaturi de subsidiarele sale Audi si Porsche, precum si Daimler si BMW au luat decizii in grupuri de lucru secrete cu privire la automobilele pe care le produc, la costuri, la firmele care livreaza piese sau la abordarea chestiunii gazelor nocive emise de motoarele Diesel.

Daca aceste acuzatii se dovedesc a fi reale, am avea de-a face cu unul dintre cele mai mari carteluri din istoria economiei germane. Expertii se asteapta la pedepse in valoare de mai multe miliarde si se tem de o pierdere si mai mare a prestigiului industriei producatoare de automobile din Germania.

"Am impresia ca industria auto germana se autodistruge", a apreciat expertul auto Ferdinand Dudenhofer.

Nu se va sta la o sueta

Unele orase au luat deja decizia de a elimina automobilele cu motor Diesel din centrele urbane. Atari masuri ar avea consecinte pentru producatorii auto, caci ar scadea si mai mult interesul pentru automobilele Diesel.

Orasele ...citeste mai departe despre "Summit-ul Diesel: Reuniune pentru viitor sau pacaleala pe banii contribuabililor?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#summit diesel Germania , #Stiri Auto