Taxa auto, in valoare de 7,3 milioane de lei, restituita in Alba

Luni, 23 Mai 2011, ora 10:06
1680 citiri
Taxa auto, in valoare de 7,3 milioane de lei, restituita in Alba

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Alba a restituit, in ultimii ani, in urma unor decizii ale instantelor, sume in valoare de peste 7,3 milioane de lei, reprezentand taxe auto pe care proprietarii de autoturisme le platisera, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Alba, Iulia Mirastean, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca institutia a pierdut, din 2008 si pana in prezent, peste 1.300 de procese in urma carora a fost nevoita sa restituie proprietarilor de autoturisme suma de peste 7,3 milioane de lei reprezentand taxe auto.

Mirastean a spus ca DGFP Alba a castigat 535 de procese, insa se asteapta ca majoritatea acestor proprietari de autoturisme sa reintroduca actiuni in instanta dupa ce Curtea de Justitie a Uniunii Europene a anuntat ca taxa auto incasata in baza OUG 50/2008 incalca normele europene.

Ea a adaugat ca, de la decizia Curtii de Justitie a UE, DGFP Alba a fost actionata in instanta de peste 150 de persoane care au cerut restituirea taxei auto.

Potrivit sursei citate, DGFP mai are in prezent aproape 1.700 de dosare prin care se solicita restituirea taxei auto, care se afla in diverse stadii pe rolul instantelor de judecata. 

Guvernul discuta impunerea taxei auto la prima vanzare a masinilor intrate in tara inainte de 1 iulie 2008, cu un cuantum redus cu 30%, si restituirea unei diferente din banii deja dati de proprietari, dar esalonat pe mai multi ani, pentru a evita returnarea unei sume totale de 750 milioane euro.

O alta varianta luata in calcul este transformarea taxei de poluare intr-o taxa platibila anual si impusa tuturor proprietarilor de autovehicule, separat de impozitul pe proprietate, releva un document guvernamental obtinut de MEDIAFAX.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#taxa auto, #directia generala a finantelor publice, #restituire taxa auto, #valoare taxa auto , #Stiri Auto