Tesla, prima companie auto care a depasit 100 miliarde de dolari la bursa din SUA

Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 08:13
1091 citiri
Tesla, prima companie auto care a depasit 100 miliarde de dolari la bursa din SUA
Foto: Arhiva Facebook/ Tesla

Actiunile Tesla au crescut puternic, miercuri, iar compania a devenit primul producator auto american listat la bursa a carui capitalizare a depasit pragul de 100 de miliarde de dolari, mai mare decat capitalizarile combinate ale Ford Motor si General Motors.

Actiunile producatorului de automobile electrice au crescut miercuri cu circa 8%, la aproape 592 de dolari pe unitate, continuand avansul din ultimele trei luni care a dublat pretul acestora, transmite Reuters.

"Arata inflexiunea cererii de vehicule electrice la nivel mondial. S-a dovedit ca scepticii s-au inselat, iar capitalizarea de 100 de miliarde de dolari ii trimite pe ursi la hibernare", a declarat un analist al firmei Wedbush, Dan Ives.

Depasirea pragului unei capitalizari de 100 de miliarde de dolari survine la mai putin de o luna de cand actiunile Tesla au depasit nivelul de 420 de dolari pe unitate, pret la care directorul general Elon Musk a scris pe Twitter, in august 2018, ca doreste sa retraga compania de la bursa.

"Ingrijorarea referitoare la lichiditati nu mai este de actualitate, iar acest lucru deschide...baza pentru noi investitori", a spus Ben Kallo, analist senior la Robert W. Baird, care pe 9 ianuarie a retrogradat ratingul actiunilor Telsa la neutru.

Pretul mai mare al actiunilor ajuta si la atragerea de angajati talentati, a mai spus Kallo.

Valoarea de piata a Tesla il apropie pe Musk de momentul in care va avea dreptul la prima transa de optiuni pentru actiuni, in valoare de 346 de milioane de dolari.

Capitalizarea de piata de 100 de miliarde de dolari a Tesla trebuie sa se mentina la acest nivel timp de o luna, precum si la o medie aferenta unei perioade de sase luni, pentru a beneficia de prima transa dintr-o serie de 12 optiuni acordate lui Musk pentru achizitia de actiuni.

Cresterea din ultima perioada a actiunilor Tesla a fost alimentata de profitul trimestrial raportat de companie in octombrie, de stirile privind inceperea productiei la noua fabrica a companiei din China si de livrarile anuale peste asteptari. ...citeste mai departe despre "Tesla, prima companie auto care a depasit 100 miliarde de dolari la bursa din SUA" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#tesla bursa 100 miliarde, #tesla capitalizare bursa , #Stiri Auto