Schimbari in conducerea Hidroelectrica. Primul vizat este directorul financiar

Luni, 24 Martie 2014, ora 15:45
1491 citiri
Schimbari in conducerea Hidroelectrica. Primul vizat este directorul financiar

Administratorul judiciar al Hidroelectrica vrea sa schimbe 80% din managementul companiei de stat in urmatoarele doua luni, prima mutare fiind aducerea lui Adrian Gheorghe, fost director financiar in cadrul producatorul de conserve Mandy Food, in pozitia de manager al departamentului financiar.

"Managementul deficitar a fost una din cele noua cauze care au generat insolventa Hidroelectrica. Acesta a fost motivul pentru care am lansat o campanie fara precedent in Romania privind recrutarea unor profesionisti care sa ocupe pozitii in top managementul companiei. Au fost 2.447 de aplicatii pentru 67 de posturi. Din pacate, anul trecut nu am mai avut timpul fizic sa finalizez acest proces. Am reluat interviurile cu cei selectati imediat dupa 25 februarie 2014, data reintrarii Hidroelectrica in insolventa. In urmatoarele 2 luni 80% din managementul companiei, atat la nivelul executivului, cat si la sucursale, va fi schimbat", a declarat intr-un comunicat Remus Borza, administrator judiciar al Hidroelectrica.

Gheorghe o inlocuieste pe Georgeta Iosif care a ocupat pozitia de director al departamentului financiar al Hidroelectrica din septembrie 2012, dupa ce in perioada 2003-2012 a fost director economic al companiei.

Noul director al producatorului de energie a lucrat in perioada 1993-1995 in cadrul PwC, apoi pana in 2001 a fost director financiar in cadrul ABN Amro Bank Romania. Din 2002 pana in 2009, Gheorghe a ocupat aceeasi pozitie la Raiffeisen Bank Romania si Bancpost. Ultima pozitie ocupata a fost in cadrul producatorului de conserve Mandy Foods International, in calitate de director financiar.

"Insolventa Hidroelectrica a rasturnat eterna paradigma ca statul este un prost administrator. Si companiile statului pot genera stabilitate, incredere si profit cu conditia ca aceste societati sa fie conduse de niste oameni recomandati de competente profesionale, moralitate, capabilitati manageriale si nu de carnetul de partid. Altminteri, vom condamna in continuare companiile statului la arierate, somaj, privatizari paguboase sau falimente", a adaugat Borza.

Hidroelectrica a reintrat in insolventa in in luna februarie, dupa ce a trecut printr-o astfel de procedura in perioada iunie 2010-iunie 2013.

Compania este detinuta de stat in proportie de 80,05% si de Fondul Proprietatea (19,95%).

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#conducere Hidroelectrica, #director financiar Hidroelectrica, #administrator judiciar Hidroelectrica, #insolventa Hidroelectrica , #Management