Transportatorii nu sunt de acord cu schimbarea lui Videanu

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 12:01
1188 citiri
Transportatorii nu sunt de acord cu schimbarea lui Videanu

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) considera drept inoportuna schimbarea din functie a ministrului Radu Berceanu, deoarece toate modificarile legislative si refacerea actelor normative ce guverneaza transporturile rutiere s-ar putea pierde, au anuntat vineri transportatorii, potrivit NewsIn.

"In ultima jumatate de an, patronatele din transporturi se afla intr-un dialog permanent cu Ministerul Transporturilor, pentru modificarea legislatiei si refacerea actelor normative ce guverneaza transporturile rutiere.

Acest dialog a fost, de altfel, concretizat prin aparitia ultimelor doua acte normative ce se refera la modificarea legii transporturilor si combaterea fenomenelor de frauda fiscala (piraterie)" au declarat reprezentantii FORT.

Totodata, au mai spus acestia, pe masa discutiilor dintre patronate si minister se afla si alte patru proiecte de modificare a unor acte normative ce privesc, pe de o parte, pregatirea profesionala din domeniul auto, eliminarea supraincarcarii autovehiculelor de transport si a circulatiei cu depasiri de mase totale maxim autorizate, infiintarea organismului unic de control si, pe de alta parte, aparitia unei singure legi care sa guverneze transporturile rutiere, tinand cont si de regulamentele europene in vigoare.

"Prin schimbarea ministrului exista sanse ca toate aceste modificari legislative sa se piarda, iar eforturile depuse in ultimele luni sa fie in van. 

In opinia noastra, orice alt ministru al transporturilor, cu sprijinul secretarilor de stat, trebuie sa continue in mod obligatoriu acest proces de normalizare a legislatiei" mai spun transportatorii.

De asemenea, FORT mai precizeaza ca, din punct de vedere al infrastructurii rutiere, in actuala formula in care CNADNR se afla in subordinea ministerului, indiferent de numele ministrului transporturilor sau de culoarea politica a acestuia, nu va exista un ritm mai accelerat sau o crestere mai rapida a numarului de kilometri de autostrada construiti.

"Singura solutie pentru infrastructura este un organism direct in subordinea guvernului, care sa aiba o singura atributie, aceea a dezvoltarii infrastructurii rutiere, fara amestec in activitatea de control sau de elaborare de acte normative" au afirmat reprezentantii FORT.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#transportatori, #videanu, #fort, #remaniere , #Stiri Auto