Transportatorii protesteaza in septembrie

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 12:05
1249 citiri
Transportatorii protesteaza in septembrie

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) a anuntat vineri organizarea, la inceputul lunii septembrie, a mai multor actiuni de protest in Capitala, motivele fiind neplata datoriilor statului catre operatorii de transport persoane sau neaplicarea masurilor de eliminare a concurentei neloiale, transmite NewsIn.

Astfel, decizia patronilor din FORT este determinata de "starea dezastruoasa a infrastructurii rutiere, in contrast direct cu cuantumul mare al taxelor de utilizare a drumurilor si de neplata datoriilor statului catre operatorii de transport persoane si amanarea nejustificata a masurilor privind compensarea directa a datoriilor inregistrate de stat catre agentii economici cu cele datorate de acestia statului".

Totodata, membrii FORT sunt nemultumiti de "neaplicarea rapida si eficienta a masurilor ce privesc eliminarea concurentei neloiale si a fenomenului de frauda fiscala din transporturile rutiere si de neaplicarea masurilor concrete cu privire la depasirea greutatii la transportul marfurilor pe drumurile publice".

Transportatorii spun ca au constatat o lipsa de corelare intre masurile discutate si agreate cu Ministerul Transporturilor si celelalte ministere ce au legatura cu acest domeniu de activitate, respectiv Ministerul de Interne si Ministerul de Finante.

"Operatorii de transport inregistreaza pierderi financiare importante, activitatea lor fiind grav afectata de lipsa de interes a guvernului fata de aplicarea unor masuri extrem de simple, ce ar putea sa salveze de la dezastru singura ramura a economiei ce reuseste, in mod constant, sa aduca bani la bugetul de stat, efectuand, in acelasi timp, si servicii fara de care societatea sau economia nu pot functiona normal", au precizat reprezentantii FORT.

Acestia mai spun ca, numai in perioada septembrie 2008 - iunie 2010, peste 40% dintre operatorii de transport fie si-au inchis activitatea, fie au intrat in insolventa.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#fort, #proteste, #transportatori , #Stiri Auto