UBER cere sa fie exceptata de la aplicarea prevederilor legii teximetriei

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 17:15
1328 citiri
UBER cere sa fie exceptata de la aplicarea prevederilor legii teximetriei
Foto: Facebook/Uber

UBER a depus, miercuri, un amendament la proiectul de ordonanta de urgenta prin care se intentioneaza modificarea Legii nr.38/2003, privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

COTAR transmite insa ca aceasta firma nu face taximetrie, deci nu are de ce sa vina la negocieri.

"Amendamentul depus astazi este in linie cu angajamentul luat de reprezentantii Guvernului, care au agreat ca UBER este un serviciu diferit si complementar celui de taxi si ca este nevoie de un cadru de reglementare distinct.

Pe langa Guvern, remarcam ca si reprezentantii COTAR, care reprezinta interesele firmelor de taxi si care au cerut explicit aceasta Ordonanta, si-au schimbat total perspectiva si sunt de acord cu asta. Ei au transmis azi intr-un comunicat ca UBER nu e un serviciu de taxi, deci nu poate fi afectat de modificarile Legii 38 din 2003. Avand in vedere ca avem acest consens general, solicitam Ministerului Transporturilor includerea acestui amendament", au transmis reprezentantii UBER in Romania, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acestia precizeaza ca pana cand va exista aceasta reglementare clara si pentru serviciile precum UBER ei vor sa se asigure prin depunerea acestui amendament ca oameni care isi impart ocazional masina prin intermediul tehnologiei nu vor avea de suferit pe nedrept si cei peste 300.000 de oameni care folosesc UBER vor avea in continuare acces la cat mai multe optiuni.

Iata amendamentul depus de UBER:

"Platformele tehnologice ce functioneaza potrivit legii romane, precum si deplasarea persoanelor cu autovehicule proprietate personala care s-au organizat in vederea deplasarii prin intermediul platformei tehnologice sunt exceptate de la aplicarea prevederilor legii 38/2003".

"Reamintim ca, in absenta unei reglementari specifice pentru serviciile de ridesharing, aceasta modificare prin OUG deschide calea unor potentiale abuzuri impotriva soferilor parteneri UBER, intrucat in acest moment nu se face nicio diferenta intre cei care ofera servicii de transport neinregistrate, complet anonime si nefiscalizate, asa zis servicii 'pirat' si cei care isi impart masina ca membri ai unei comunitati online, fiscalizat si in conditii de transparenta totala", au adaugat cei de la UBER.

Citeste si Uber cere Guvernului legislatie de ride sharing: Proiectul Transporturilor deschide calea unor abuzuri

Ce spune COTAR

Intr-un comunicat de presa, citat de Ziarul Financiar, COTAR transmite ca "firma Uber nu are niciun motiv s ...citeste mai departe despre "UBER cere sa fie exceptata de la aplicarea prevederilor legii teximetriei" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Uber COTAR lege transport, #UBER COTAR lege, #Uber transport , #Stiri Auto