Uber, implicata intr-un scandal de spionaj - ar fi incercat sa fure secrete comerciale

Duminica, 17 Decembrie 2017, ora 10:35
1661 citiri
Uber, implicata intr-un scandal de spionaj - ar fi incercat sa fure secrete comerciale
Foto: Facebook/ Uber

Compania Uber este protagonista unui nou scandal, dupa ce un fost angajat al sau, specialist in securitate, a marturisit cum erau folositi spioni pentru a fi furate secrete comerciale ale rivalilor.

Richard Jacobs, fost manager Uber care a fost concediat in acest an, a precizat ca printre tacticile folosite de echipa de spioni a companiei se numarau preluarea de identitati false, inregistrarea ilegala a conversatiilor si accesul neautorizat in calculatoare, relateaza USA Today.

Fostul angajat Uber a facut dezvaluirile intr-o scrisoare de 37 de pagini care a fost desigilata vineri de un judecator federal american si in care cere compensatii importante pentru ca a fost concediat.

Rivalii carora Uber le-ar fi spionat activitatea si ar fi vrut sa le fure secrete comerciale sunt cei de la Waymo, care au aceeasi companie-mama ca Google, respectiv Alphabet. Concret, de interes pentru Uber era tehnologia folosita de Waymo in domeniul sau de activitate - conducerea masinilor fara sofer.

Potrivit CNBC, Jacobs a spus ca actele de spionaj comercial ar fi avut loc in perioada martie 2016 - aprilie 2017.

In luna februarie, Waymo a dat in judecata Uber, acuzand fostul sau inginer Anthony Levandowski ca a descarcat mai mult de 14.000 de fisiere confidentiale inainte de a-si da demisia si a infiinta compania Otto de camionete care se conduc singure, pe care Uber a cumparat-o apoi.

Uber va fi investigat in intreaga lume, in urma atacului hackerilor de anul trecutNoi probleme pentru Uber: FBI investigheaza daca si-a spionat soferiiUber promite ca nu-si mai spioneaza clientii dupa ce acestia coboara din masinaUber e implicata intr-un nou scandal: Politia acuza compania ca nu a raportat atacuri sexuale comise de soferiSeful Uber demisioneaza dupa doar 6 luni, din cauza scandalurilor in care e implicata compania ...citeste mai departe despre "Uber, implicata intr-un scandal de spionaj - ar fi incercat sa fure secrete comerciale" pe Ziare.com

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Uber secrete comerciale, #Uber spionaj, #Uber scandal spionaj , #Stiri Auto