uberX vine la Bucuresti: Ajungi unde vrei, fara cash si fara bacsis

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 12:30
2338 citiri
uberX vine la Bucuresti: Ajungi unde vrei, fara cash si fara bacsis
Foto: blog.uber.com/uberbucuresti

Bucurestiul a fost inclus in platforma internationala de ridesharing Uber, incepand de miercuri, prin lansarea pe piata romaneasca a unui program pilot, uberX, care le permite soferilor si pasagerilor sa ajunga mai usor si mai ieftin la destinatie.

In loc sa iei taxiul, iti poti face un cont pe uberX, descarci o aplicatie pentru mobil si intri in contact cu soferii inscrisi in aceasta platforma, care au fost verificati in prealabil.

Descarca pentru iOS

Descarca pentru Android

Sistemul iti permite, la apasarea unui buton, sa chemi cea mai apropiata masina, care te va duce unde ai nevoie, la un pret de 1,39 lei / km, cel mai mic pret practicat si de taximetristi.

Diferenta este ca prin uberX nu mai trebui sa lasi bacsis cand ajungi la destinatie si nici macar nu trebuie sa ai bani la tine - plata se face automat de pe cardul pe care l-ai inregistrat in retea.

Soferii inregistrati pe platforma uberX sunt verificati sa aiba peste 21 de ani, permisul de conducere valabil si sa nu aiba cazier.

La fel ca unele dintre aplicatiile firmelor de taxi, prin uberX Bucuresti poti sa vezi numele si poza soferului, precum si numarul de inmatriculare.

Mai mult, traseul tau poate fi urmarit prin GPS, daca cei dragi vor sa se asigure ca ai ajuns cu bine la destinatie.

Folosirea platformei uberX ar trebui sa ajute la descongestionarea traficului, in conditiile in care in Bucuresti circula un milion de masini, dar la volan de obicei se afla doar o singura persoana care foloseste masina doar o ora pe zi (1,3 persoane/masina, in medie).

Daca am reusi sa le impartim mai eficient, ar fi suficient doar 250.000 de masini, deci strazile ar fi mai goale si s-ar circula mai bine.

"Obiectivul uberX este sa contribuie la imbunatatirea mobilitatii locuitorilor din Bucuresti, oferindu-le posibilitatea sa calatoreasca cu masini personale care, altfel, nu ar fi utilizate la adevarata lor capacitate.

Mai exact, noi ne propunem sa utilizam mai bine masinile aflate deja in circulatie, ajutand la reducerea frecventei ambuteiajelor in oras si a presiunii asupra infrastructurii de transport", sustine Rob Khazzam, reprezentant Uber.

Pentru inceput, lansarea uberX in Bucuresti inseamna concurenta pentru companiile de taximetre. In prima faza, acestea ar trebui sa-si imbunatateasca serviciile, pentru a ramane competitive.

La nivel mondial, succesul Uber a dus in cateva cazuri la proteste, greve si actiuni in instanta ale taximetristilor suparati ca soferii inscrisi in aceasta platforma le-au luat painea de la gura.

Tot la nivel mondial, au fost raportate recent si cazuri in care soferi inregistrati Uber au fost acuzati de viol, la Boston si New Delhi, de exemplu.

Imaginea companiei a avut de suferit intr-o oarecare masura in urma acestor scandaluri, dar pana la urma infractorii sunt singurii vinovati pentru actiunile lor.

Uber este o companie de tehnologie care conecteaza in timp real pasagerii - utilizatorii aplicatiei cu acelasi nume - cu soferii care utilizeaza platforma.

In prezent, platforma Uber ofera alternative de transport in peste 280 de orase din peste 50 de tari la nivel mondial, contribuid la schimbarea modului in care oamenii calatoresc prin orasele in care locuiesc.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#uberx aplicatie taxi Bucuresti, #uberx tarife Bucuresti, #Uber taxi Romania , #Stiri Auto