Valoarea tichetelor Rabla nu creste, asa cum a anuntat ministrul Constantin. Iata schimbarile introduse din 2017

Marti, 14 Martie 2017, ora 10:34
1486 citiri
Valoarea tichetelor Rabla nu creste, asa cum a anuntat ministrul Constantin. Iata schimbarile introduse din 2017
Foto: Arhiva Ziare.com

Valoarea primei de casare la Rabla va ramane, in 2017, la 6.500 de lei, potrivit Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Mediului, desi ministrul Daniel Constantin anuntase recent ca va creste la 8.000 de lei.

De asemenea, din acest an, se vor introduce praguri maxime de emisii de CO2 ale autovehiculelor pentru achizitia carora se poate obtine prima de casare, se arata in documentul citat.

Finantarea acordata prin prezentul program, care va avea caracter multianual, reprezinta o strategie pentru o perioada de 3 ani (2017 - 2019), prin care Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) isi propune sa contribuie la incurajarea achizitiei de autoturisme noi din ce in ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului.

Noutatea programului este ca, incepand din 2017, se introduc praguri maxime de emisii de CO2 ale autovehiculelor pentru achizitia carora se poate obtine prima de casare. Astfel, cuantumul primei de casare va fi de 6.500 de lei si se va acorda in functie de cantitatea de emisii de CO2/km generata de sistemul de propulsie al autovehiculului nou achizitionat, in regim de functionare mixt, dupa cum urmeaza:

in anul 2017, pentru autovehiculul nou al carui sistem de propulsie genereaza maximum 130 g CO2/km;in anul 2018, pentru autovehiculul nou al carui sistem de propulsie genereaza maximum 120 g CO2/km;in anul 2019 pentru autovehiculul nou al carui sistem de propulsie genereaza maximum 110 g CO2/km.

"Dupa cum se observa, prin scaderea graduala a pragului de emisii de CO2, programul este conceput nu doar ca o modalitate de finantare, ci si ca un instrument de indrumare a cumparatorului de autoturisme si constientizare a acestuia cu privire la corelarea nevoii de deplasare cu cea de protectie a mediului", se noteaza in referatul de aprobare a proiectului de ordin pentru aprobarea ghidului de finantare.

Conform documentului, care nu mentioneaza un buget al programului, la prima de casare de baza se poate adauga, in 2017, un ecobonus de 1.500 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care genereaza o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km in regim de functionare mixt.

Pentru anul 2018, valoarea ecobonusului este similara, insa numai pentru cazul in care este cumparata o masina noua echipata cu sistem de propulsie care genereaza o cantitate de emisii de maximum 96 g CO2/km in regim de functionar ...citeste mai departe despre "Valoarea tichetelor Rabla nu creste, asa cum a anuntat ministrul Constantin. Iata schimbarile introduse din 2017" pe Ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#schimbari program Rabla 2017, #schimbari program Rabla , #Stiri Auto