Vanzarile Ford au scazut in februarie cu 48%

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 10:12
1282 citiri
Vanzarile Ford au scazut in februarie cu 48%

Producatorul auto american Ford a afisat o scadere cu 48% a vanzarilor din februarie si a revizuit in scadere drastica tintele de productie pentru trimestrul al doilea comparativ cu nivelul de acum un an, in contextul scaderii ample a cererii de masini, relateaza Reuters.

Ford a anuntat ca vanzarile sale au scazut luna trecuta la 99.400 de masini, de la 192.799 de unitati cate avea in perioada echivalenta a anului trecut.

Producatorul american, care a afisat o pierdere anuala record de 14,6 miliarde dolari anul trecut, a anuntat ca va fabrica 425.000 de masini in America de Nord in trimestrul al doilea, cu 38% mai putin comparativ cu productia de 685.000 de masini din perioada similara a anului trecut.

Ford este singurul producator auto american care nu a cerut finantare de la guvern pentru a supravietui si a anuntat ca dispune de suficient numerar, ca sa depaseasca perioada de criza.

Ford a anuntat, de asemenea, o diminuare cu 55% a vanzarilor marcii sale Volvo, pentru care ia in considerare posibilitatea unei vanzari.

Vanzarile Ford au scazut cu aproape 21% in 2008, intr-un declin mai abrupt decat cel general al pietei auto, de 18%.

Sectorul auto se confrunta cu probleme grave pe plan mondial, ca urmare a scaderii drastice a cererii de masini, in contextul crizei economice globale, iar mai multe tari au luat masuri de sustinere a acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
În calitate de părinte, poate v-ați pus de multe ori întrebarea – care este tabăra cea mai potrivită pentru fiul meu de 12 ani? Dar pentru fiica mea de 10 ani? Taberele pentru juniori sunt...
#volvo, #declin, #ford, #vanzari , #Stiri Auto