Veniturile din roviniete cresc cu 51%

Sambata, 04 Iunie 2011, ora 16:59
1215 citiri
Veniturile din roviniete cresc cu 51%

CNADNR estimeaza cresterea veniturilor din roviniete cu 51% in 2011 fata de anul trecut, la un miliard lei, conform NewsIn.

Compania de Drumuri a incasat din roviniete, in perioada ianuarie - aprilie, 292,10 milioane lei fara TVA, in crestere cu 10,17% fata de perioada similara a anului trecut, cand veniturile au fost de 265,13 milioane lei fara TVA.

"Sumele incasate in urma aplicarii tarifelor de utilizare se constituie venit la dispozitia Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si vor fi utilizate in exclusivitate pentru finantarea lucrarilor de constructie, modernizare, intretinere si reparatii a drumurilor nationale, precum si pentru garantarea si rambursarea creditelor externe si interne contractate in acest scop, inclusiv pentru plati in numele autoritatii publice contractante, ca urmare a obligatiilor asumate in cadrul contractelor de parteneriat public privat in sectorul drumurilor nationale si autostrazi", au precizat reprezentantii CNADNR.

Totodata, CNADNR estimeaza pana la finele anului realizarea unor venituri din roviniete de aproximativ un miliard de lei, in crestere cu 51% fata de 2010, cand incasarile au fost de 724,32 milioane lei (fara TVA).

In prezent sunt amplasate pe reteaua de drumuri nationale din Romania 11 puncte fixe de control, toate acestea fiind presemnalizate prin panouri de informare si 14 puncte mobile de control, respectiv echipaje de control ale CNADNR care au montate camere video pentru inregistrare.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat in octombrie anul trecut ca, prin introducerea rovinietei electronice, veniturile Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) vor creste cu 20%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#cost rovinieta, #drum national, #rovinieta , #Stiri Auto