Veniturile Ferrari au crescut cu aproape 5%

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 11:37
1291 citiri
Veniturile Ferrari au crescut cu aproape 5%

Grupul italian Ferrari a inregistrat in primele trei trimestre din acest an venituri de 1,349 miliarde euro, in crestere cu 4,8%, si un total de 4.598 de masini livrate dealerilor, mai multe cu 2,4%, fata de perioada similara de anul trecut, potrivit rezultatelor publicate vineri de grup, transmite NewsIn.

De asemenea, profitul din exploatare pentru aceeasi perioada a fost de 192 de milioane euro, comparativ cu 176 milioane euro anul trecut (mai mult cu 9%).

Oficialii companiei estimeaza ca veniturile vor continua sa creasca si datorita magazinelor electronice si a parcului de distractii tematic care si-a deschis portile la Abu Dhabi.

"Rezultatele economice, ca si rezultatele sportive, subliniaza marele efort de echipa depus de toti angajatii Ferrari.

Pe o piata care ramane instabila, Ferrari a continuat sa ofere masini care sunt exclusiviste, inovatoare si de inalta calitate, ceea ce ne-a permis sa profitam de oportunitati importante de vanzari.

In domeniul curselor auto, hotararea si vointa de a nu ne da batuti ne-au permis sa ne propulsam unul dintre pilotii nostri pe pozitia de leader al Campionatului de Formula 1.

Trebuie sa continuam cu aceeasi dedicare, atat pe pietele comerciale cat si pe pista de curse, pentru a duce un exceptional an 2010 la un finish pe masura", a declarat presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo.

Potrivit reprezentantilor Ferrari, rezultatele anuntate de companie sunt spectaculoase, dat fiind ca in primele noua luni ale anului, unele dintre pietele traditionale ale marcii fusesera lovite de criza financiara.

"Acestea si-au revenit totusi pe parcurs, inregistrand chiar cresteri: America de Nord creste cu 5%, Marea Britanie cu 17% iar Australia cu 10%.

Printre pietele noi se remarca puternica crestere din China, care s-a ridicat cu 15%", spun oficialii companiei.

Totodata, veniturile din Ferrari Store au crescut cu 30%, in timp ce veniturile din magazinul online au crescut cu 55%.

Ferrari Virtual Academy, un simulator pe computer, a atras peste 20.000 de jucatori din 200 de tari in mai putin de o luna de la lansare.

Produsele sub licenta au inregistrat o crestere de circa 10%, iar deschiderea de saptamana aceasta a Ferrari World Abu Dhabi marcheaza inaugurarea primului parc de distractii tematic pentru Ferrari, dar si primul parc tematic din istoria automobilismului si a sportului in general.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#ferrari, #forza, #masini, #miliarde, #profit, #rosa, #venituri , #Stiri Auto