Vignetele care insotesc politele RCA vor fi numerotate

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 15:55
1965 citiri
Vignetele care insotesc politele RCA vor fi numerotate

Asiguratorii au obligatia de a numerota vigneta care insoteste polita de raspundere civila auto (RCA) si de a inscrie numarul acesteia si pe contract, pentru a oferi asiguratilor un plus de siguranta in privinta veridicitatii acesteia, a decis Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), anunta Mediafax.

"CSA a fost sesizata cu privire la comercializarea de catre terte persoane a unor polite RCA care s-au dovedit a fi false. Pentru a proteja asiguratii de eventuale alte practici frauduloase de falsificare a politelor RCA, numerotarea vignetei este singura solutie legala pe care o poate lua Comisia intrucat noi nu avem competente legale cu privire la instrumentarea si sanctionarea infractiunilor de fals in documente si uz de fals", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu, intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

CSA subliniaza faptul ca asiguratorii care au fost autorizati sa practice asigurarea obligatorie RCA isi asuma raspunderea pentru toate politele de acest tip, cat si pentru toate vignetele eliberate, si pentru toate erorile sau omisiunile aparute la emiterea acestora fie direct, fie prin intermediarii in asigurari.

"Pentru ca masura luata de CSA sa aiba efectele dorite, este insa foarte important ca asiguratii sa solicite si vigneta odata cu asigurarea si sa fie atenti ca aceasta sa fie numerotata, iar numarul ei sa fie inscris si pe polita", a spus Toncescu.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#numerotare, #polite, #rca, #vignete , #Stiri Auto