Volumul afacerilor din comertul auto a crescut in august fata de iulie

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 10:24
1169 citiri
Volumul afacerilor din comertul auto a crescut in august fata de iulie

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in august, fata de iulie, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata, cu 2,6% si, respectiv, cu 0,6%, dar a scazut cu pana la 7,6% fata de aceeasi luna din 2009, potrivit datelor INS, conform Mediafax.

In acelasi timp, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a avut in august, fata de luna precedenta, o crestere de 2% ca serie bruta, dar a scazut usor, cu 0,9%, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. 

Fata de aceeasi luna din 2009, volumul afacerilor pentru serviciile de piata prestate populatiei a avansat cu 11,4% ca serie bruta si cu 13% ca serie ajustata.

Majorarea volumului afacerilor din comertul auto
in august, fata de iulie, s-a datorat in principal cresterilor din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+4%) si din comertul cu autovehicule (+3,1%).

Scaderi s-au inregistrat in comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (- 4,7%) si intretinerea si repararea autovehiculelor (-4,8%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, avansul din august 2010 fata de luna precedenta, a provenit in principal de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+3,4%) si jocurilor de noroc (+1,7%). Scaderi s-au inregistrat la alte activitati (-14,6%), activitati de sp?lare, cur?tare si vopsirea textilelor si bl?nurilor precum si la activit?ti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-3,1% fiecare).

Fata de august 2009, s-au inregistrat scaderi in comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-28,4% ca serie bruta si -28,9% ca serie ajustata), intretinerea si repararea autovehiculelor (-30,1% ca serie bruta si -26,2% ca serie ajustata) si comertului cu autovehicule (-5,5%).

Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 3,1%.

In primele opt luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a scazut cu 11,4%, evolutie datorata activitatilor de intretinere si repararea autovehiculelor (-21,6%) si comertului cu autovehicule (-16,6%).

Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a coborat cu 13,1%, ca urmare a scaderilor consemnate de activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (-21,3%) si comertului cu autovehicule (-18,7%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atat ca serie bruta cu 11,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,7%.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#volum, #afaceri, #comert, #auto , #Stiri Auto