Volvo V40: Intinereste la volanul lui!

Sambata, 09 Iunie 2012, ora 00:00
3104 citiri
Volvo V40: Intinereste la volanul lui!

Volvo isi intinereste gama de modele si publicul tinta. Daca pana acum cativa ani, marca suedeza era asociata cu o masina sigura, dar pentru persoanele in varsta, prin noile modele, marca suedeza face pasul catre tinerii manageri, care nu sunt interesati de compactele premium teutone, precum BMW Seria 1 sau Audi A3.

Noul Volvo V40 renunta la aerul sau conservator si ataca suprematia modelelor germane cu ce are mai bun in arsenal: design avangardist, celebrele sisteme de siguranta, dar si platforme tehnice care imbina dinamica de exceptie cu consumul redus de carburant.

Reprezentantii Volvo Romania spun ca ultimul model din gama constructorului suedez are menirea de a face fata concurentei premium deja consacrate din clasa C (compacta) si vine in acest sens cu un design revolutionar, o serie de elemente noi in materie de siguranta in clasa lui si chiar in intreaga industrie.

Dinamism - litera de lege

Noul Volvo V40 afiseaza o tinuta dinamica de inalta clasa, datorita atentiei pentru o serie de aspecte importante, sustin reprezentantii companiei in Romania. Spre exemplu, caroseria este special conceputa pentru a oferi o experienta a condusului agila, inchegata, in sprijinul satisfactiei soferului.

Gama de motorizari permite optiuni diverse, incepand cu primul motor diesel apartinand companiei Volvo Cars, capabil de emisii CO2 de doar 94 g/km , pana la motorul turbo pe benzina T5, cu o putere de 254 cp si acceleratie 0-100 km/h in 6,7 secunde.

Toate variantele de motorizari dispun de tehnologie start-stop si de regenerare a energiei la franare, indiferent daca sunt dotate cu o cutie de viteza manuala sau automata.

Volvo V40 te invita intr-un habitaclu extrem de confortabil cu ergonomie si tehnologie remarcabile, care iti permite sa fii informat, concentrat si relaxat in acelasi timp.

Reprezentantii Volvo sustin ca aceasta abordare concentrata pe utilizator reprezinta fundamentul modelelor moderne ale marcii sudeze.

Pachete de asistenta si siguranta inovatoare

Noul model complet inovator Volvo V40 dispune de pachete de asistenta si siguranta inovatoare incluzand aici sistemul Pedestrian Detection, cu functie de franare automata si o serie de alte caracteristici noi precum: primul airbag pentru pietoni, sistemul pentru mentinerea benzii de rulare cu tehnologie haptica (Lane Keeping Aid) si pilotul care faciliteaza parcarea laterala (Park Assist Pilot).

Sistemul "City Safety" de evitare a coliziunilor la viteze mici a fost dezvoltat si opereaza la viteze de pana la 50 km/h.

"Noul model complet inovator V40 reprezinta cel mai inteligent si fiabil model Volvo creat pana in prezent. Toate caracteristicile sale sunt create pentru sofer, ajutandu-l sa ramana atent si bine informat pentru a evita coliziunile si situatiile periculoase", declara Hakan Abrahamsson, Manager de platforma clasa compacta, in momentul lansarii in Romania.

Volvo V40 are in Romania un pret de pornire de 18.400 de euro, fara TVA, pentru motorizare diesel, de doi litri si 115 CP, cu transmisie manuala, in versiunea de echipare Basic.

V40, noua compacta din gama constructorului suedez Volvo, va fi declinata in anii urmatori intr-o versiune crossover. Aceasta se va numi XC40 si, conform reprezentantilor marcii, va fi prezentata oficial nu mai departe de aceasta toamna, in luna septembrie, in cadrul Salonului Auto de la Paris.

XC40 va deveni astfel al patrulea model din gama XC, pe care Volvo o dedica modelelor cu potential pe teren accidentat. Versiunea de off-road a lui V40 va fi insa o compacta ridicata, fara a avea pretentii prea inalte, in calitate de off-roader autentic.

Astfel, noul model se va prezenta in fata clientilor cu o garda la sol ridicata, cu bosaje ale aripilor ceva mai pronuntate, cu scuturi fata-spate si cu un interior usor modificat. Evident, tractiunea 4x4 va fi prezenta si ea, probabil ca optiune suplimentara.

Versiunea XC a lui V40 nu va fi singura declinare a modelului de baza, deoarece pentru fanii eco urmeaza o versiune hibrida plug-in a compactei suedeze. Volvo planuia si o versiune sedan si una break, insa acestea au fost puse deocamdata in asteptare, din ratiuni economice.

V40 va avea si o varianta sport, care dezvolta 270 CP

Marca scandinava va introduce in oferta modelul V40 Heico Sportiv, versiunea sport a noii compacte scandinave, construita de tunerul oficial Volvo.

Designerii Heico au reusit sa-i imprime modelului Volvo un look ceva mai agresiv printr-un kit de caroserie care sporeste efectul spectaculos al aparitiei lui V40.

Deja unul dintre cele mai interesante compacte premium de pe piata, V40 primeste in versiunea Heico Sportiv un nou spoiler, praguri laterale, un difuzor posterior de aer, jante cu sapte spite si un nou sistem de evacuare care se termina cu patru sevi cromate ovale.

La capitolul tehnic, Heico vine cu o recalibrare a unitatii centrale de comanda a motorului.

Cu ajutorul electronicii, puterea maxima dezvoltata de unitatea T5 pe benzina trece de la 240 la 270 de cai putere, in timp ce cuplul maxim ajunge de la 320 la 365 Nm.

Comunicatul oficial Heico nu spune nimic despre cresterea performantelor la acceleratia 0-100, dar viteza maxima a modelului suedez creste cu 5 km/h.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Volvo V40, #Volvo V40 motorizare, #sistem siguranta Volvo , #Stiri Auto