Vrei sa achizitionezi piese auto online? Iata care sunt avantajele aceste forme de cumparaturi

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 17:08
1329 citiri
Vrei sa achizitionezi piese auto online? Iata care sunt avantajele aceste forme de cumparaturi
foto: Splitshire.com

Un automobil are nevoie permanenta de investitii si de piese noi. Pentru a te bucura mai mult timp de masina ta si de performante crescute in functionarea ei, ar trebui sa investesti in mod constant in componente noi si de buna calitate.

Multi soferi amana reviziile sau inlocuirea unor piese auto uzate din cauza lipsei de timp sau din cauza limitarii impuse de buget. Exista insa o modalitate extrem de rapida de a achizitiona piese auto noi sau second hand, la preturi pentru toate buzunarele, prin intermediul site-urilor specializate in vanzarea de componente auto.

Statisticile arata ca romanii sunt inca reticenti cand vine vorba de cumparaturile online. Doar 11 procente dintre romani au facut achizitii online anul acesta, potrivit cifrelor funizate de Biroul European de Statistica.

Cifrele la nivelul Uniuniii Europene stau insa diferit, proportia cumparatorilor online crescand de la 30 procente- cat era in 2007, la 53 de procente in 2015. Fata de Romania, vecinii bulgari sunt mai deschisi catre aceasta metoda de cumparaturi, procentul in cazul lor fiind de 18%. Cel mai mare procent se inregistreaza la britanici, peste 80% dintre ei facand cumparaturi online. Danezii, germanii si suedezii inregistreaza si ei procente ridicate la acest capitol.

Specialistii spun ca motivele pentru care romanii evita sa faca achizitii online sunt reprezentate de teama ca ar putea plati un produs defect, de ideea ca ar putea plati produsul si el sa nu mai fie livrat sau de faptul ca acesta s-ar putea sa nu arate ca in fotografiile de pe site sau sa nu se potriveasca, in cazul in care discutam despre obiecte vestimentare.

Avantajele cumparaturilor online, mai ales in ceea ce priveste piesele auto, depasesc in mare masura dezavantajele si te ajuta sa faci scurtezi cu mult timpul dedicat reparatiilor masinii, precum si timpul in care esti privat de utilizarea ei.

Iata de ce este mai avantajos sa cumperi piese auto online.

1. Compari preturile si alegi cel mai bun raport calitate-pret

Chiar de acasa, din fotoliul tau confortabil din sufragerie, poti sa navighezi pe zeci de site-uri care comercializeaza piese auto noi sau second hand. In acest fel vei cunoaste foarte bine ofertele si preturile si vei putea face cea mai buna alegere pentru tine.

Daca ar trebui sa mergi din magazin in magazin pentru a gasi pretul cel mai bun si piesele de cea mai buna calitate ai avea nevoie de mult mai mult timp si energie. In plus, nu esti contrans de un program de lucru si poti analiza oferta si plasa comanda online in orice zi si la orice ora.

2. Livrarea se face la orice adresa

Ce poate fi mai simplu decat sa comanzi ce ai nevoie si in cateva zile sa primesti coletul cu produsele necesare chiar la tine acasa? Daca discutam despre piese auto, poti sa soliciti livrarea la adresa service-ului in care iti repari masina. Costul transportului este mic si unele site-uri ofera chiar transport gratuit in cazul comenzilor de o anumita suma.

3. Plata se face ramburs

Cumparaturile online nu impun plata in avans a produselor. Ele se platesc atunci cand coletul ajunge la tine. Majoritatea magazinelor online accepta chiar si desfacerea coletului si analizarea produsului inainte ca tu sa efectuezi plata. Este extrem de simplu si nu presupune niciun risc

4. Poti returna produsele cu usurinta

Daca piesele auto comandate nu se potrivesc pe automobilul tau, le poti returna fara probleme. Iei legatura cu reprezentantul magazinului virtual, iar acesta iti va explica procedurile pentru returnare. Vei avea de ales intre preluarea produsului de catre un curier si livrarea sumei aferente pentru produs intr-un cont bancar (pe cheltuiala ta sau a site-ului, in functie de serviciile lor) sau poti sa mergi direct la reprezentanta lor, in showroom, sa returnezi produsul si sa primesti banii inapoi sau sa-l schimbi pe un alt component.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#magazin online piese auto, #avantaje cumparaturi auto online , #Stiri Auto