Cele mai bune masini second-hand

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 07:36
8655 citiri
Cele mai bune masini second-hand

Cumparatorii care isi cauta o masina second hand nu au avut niciodata probleme sa isi gaseasca o masina buna la targurile auto. Daca vrei, in schimb, sa gasesti si un model foarte bun, nu doar o masina care sa corespunda bine raportului calitate-pret, citeste sfaturile expertilor.

Specialistii spun ca valoarea medie a unei masini mai vechi de trei ani a crescut cu aproximativ 15.000 de dolari, cat valoara in 2008, pana la peste 23.000 de dolari, anul acesta, ceea ce inseamna o majorare de aproximativ 16%, puncteaza msnbc.com.

Industria auto este afectata de reducerea stocului de modele folosite. Aceasta "lipsa" din inventar a fost atribuita vanzarilor scazute de modele auto, dar si programelor de reinnoire a parcurilor auto, care au scos de pe piata mai mult de 690.000 modele.

"Preturile masinilor second-hand, la sfarsitul acestui an va fi, in continuare, mai mare decat cel de anul trecut, dar nu la nivelul inregistrat in perioada mai-iunie, cand preturile crescusera cu pana la 30%", crede Jonathan Banks, un analist serior, din cadrul Asoctiatie Nationale a Dealerilor de Automobile Vechi.

Varsta, starea si kilometrajul sunt factori care determina in mare parte valoarea unui automobil, dar modele identice pot inregistra preturi diferite, din cauza fluctuatiilor pietei.

Ford Taurus

In mod ironic, Ford Taurus se bucura de aprecierea JD Power& Associates, care lauda fiabilitatea masinii, dar, in acelasi timp, trebuie sa faca fata unui pret mic de revanzare.

Cumparatorii nu au nimic impotriva si aleg, de multe ori, acest model propulsat de un motor V6 cu 263 de cai putere, cuplat la o cutie de viteze cu transmisie automata. Masina are un pret estimativ ce variaza intre 14.685 si 20.370 de dolari, pentru versiunea din 2008.

Hyundai Accent

Un model care ocupa pozitiile de top in clasamentele pentru fiabilitate, dar care are o valoare extrem de scazuta, cand este revandut. Cu un pret de vanzare ce variaza intre 9.580 - 10. 705 de dolari, pentru un model aflat intr-o stare excelenta, Hyundaiul poate fi vazut ca o afacere foarte buna.

Mai ales daca este comparat cu modele precum Nissan Versa (11.580 - 12.850 dolari) sau Honda Fit (de la 14.030 dolari). Motorul are 110 cai putere si se mandreste cu consumul redus de comustibil.

Buick LaCrosss

O alta masina laudata pentru fiabilitate, cu un pret decent. Modelul din 2008 se vinde la preturi mici, de cel putin 14.765 de dolari si maxim 19.505 dolari. Motorul in V6 dezvolta 200 de cai putere si consuma 3,8 litri la suta de kilometri, in timp ce motorul V8 cu 300 de cai puteren consuma 5,3 litri.

Hyundai Elantra

In timp ce modelul anterior de Elantra sedan compact nu a fost la fel de expresiv ca modelul actual, cel din 2008 functioneaza foarte bine, din multe puncte de vedere si a obtinut scoruri bune, in mai multe clasamente.

Motorul cu patru cilindri dezvolta 138 de cai putere si este "plin de viata", mai ales cand este cuplat la transmisia manuala standard cu cinci trepte. Modelul din 2008 reprezinta o afacere buna, cu un pret de vanzare cuprins intre 11.650 si 13.600 de dolari.

Mitsubishi Galant

Sedanul de dimensiuni medii are realizari admirabile, mai ales in ceea ce priveste fiabilitatea si aspectul exterior proaspat. Modelul din 2008 vine echipat cu un motor cu patru cilindri, care dezvolta 160 de cai putere sau cu versiunea care detine un motor V6 si care dezvolta 258 cai putere.

Toyota Camry ar putea fi o alegere mai populara, dar pretul pentru un Galant din 2008 este mai accesibbil: intre 12.630 si 18.255 de dolari.

Cadillac SRX

In timp ce actuala versiune a SUV-ului crossover de lux de la Cadillac este mai mica si mai eleganta, versiunea din 2008 se bucura de propriile sale performante, multumita motoarelor V6 si V8.

Primul are 255 de cai putere, in timp ce al doilea 320 de cai putere. Interiorul spatios poate gazdui pana la 7 pasageri, iar pretul este unul foarte avantajos: minim 26.300 de dolari si maxim 28.035 de dolari.

Dodge Durano

In timp ce SUV-urile mari au pierdut din interesul clientilor, cei care au nevoie de un vehicul cu adevarat incapator, cu abilitati de remorcare si cu o viteza buna vor gasi in modelul Dodge Durano o mana cereasca, sustine publicatia amintita.

Veti gasi dealeri care cer intre 14.685 si 23.970 de dolari, pentru un model de trei ani, aflat intr-o stare excelenta. Modelul de baza, echipat cu un motor in V6 dezvolta 210 cai putere. Exista si modele care au 303 sau chiar 335 de cai putere.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
#top masini ieftine, #top masini second hand, #calitate masini ieftine , #Top auto