SEAT Leon: Exprima-ti pasiunea pentru volan si tuning

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 00:00
2913 citiri
SEAT Leon: Exprima-ti pasiunea pentru volan si tuning

SEAT Leon are caracteristici capabile sa multumeasca chiar si cel mai pretentios impatimit al tuningului de automobile. Pentru weekend-urile tale in care adori sa te plimbi, specialistii de la SEAT ti-au pregatit o masina cu dotari de ultima ora, linii sportive, proportii compacte si forme avangardiste.

"Clientul de Leon este cel mai bun exemplu de enjoyneering... este un concept nou creat de echipad in Martorell (fabrica SEAT n.r.), care combina perfect pasiunea latina si ingineria germana. Clientul este un om pasional, dar foarte atent la detalii, este o persoana care tine la imaginea sa si care iubeste sa conduca.

Leonul este o masina care dezvolta pasiunea pentru volan, pentru pilotaj si care da posibilitati multiple proprietarilor sa-si exprime abilitatile de creatie prin tuning", a declarat Sorin Neagu, oficial SEAT, Porsche Bucuresti Aviatiei.

Indiferent unde mergi intr-un SEAT Leon, esti in viitor. De la un capat la altul, acest bolid interpreteaza fiecare centimetru patrat de drum cu dotarile sale tehnologice de ultima generatie, facand calcule de precizie astfel incat sa te bucuri de o experienta de condus dinamica si sportiva, dar in acelasi timp sigura si confortabila.

Designul SEAT Leon

Bara de protectie fata, farurile si grila radiatorului au fost reproiectate, astfel incat aparitia sa sa fie si mai frapanta. Desenate in forma de ochi de linx, farurile compun, impreuna cu grila masiva a radiatorului, o imagine agresiva si impunatoare.

Linia dinamica si forma usor arcuita spre spate a plafonului creeaza o forma distinsa de coupe, intarita si de lipsa aparenta a manerelor la portierele spate.

De asemenea, oglinzile exterioare au fost redesenate, in timp ce sectiunea posterioara a fost echipata cu bare de protectie integrate in caroserie, noi blocuri optice si cu o luneta mai lata.

Haionul impunator este incadrat de doua stopuri alungite, iar in partea superioara de un eleron discret si de a treia lampa de stop. Elegant, logo-ul mare SEAT, plasat central, indeplineste functia de maner pentru portbagaj.

Masina cu un caracter dinamic

La noua transmisie automata DSG cu 7 trepte de viteza (dublu ambreiaj), disponibila in combinatie cu unele motorizari, cum ar fi cea de 1.8 TSI 160 CP, treptele de viteza pot fi schimbate si manual, actionand butoanele de pe volan.

In modul automat, poti sa te relaxezi in timp ce masina selecteaza automat momentul oportun pentru a schimba in alta treapta de viteza, optimizand astfel performantele si eficienta. Accelerarea este de fiecare data lina si totodata dinamica. Este inteligenta artificialain forma pura.

O masina sport, confortabila

Tehnologia exista pentru a ne face viata mai usoara. Si ce poate fi mai util decat o pereche suplimentara de ochi atunci cand efectuezi parcarea laterala?

Senzorii de parcare fata si spate (senzori parcare spate standard pentru modelele FR si Cupra R), integrati in bara de protectie, te avertizeaza in cazul in care masina se apropie prea mult de un obstacol si iti permit sa urmaresti manevrele de parcare pe ecranul sistemului de navigatie.

In plus, portul combinat intrare auxiliara/USB (dotare standard incepand cu linia de echipare Style), iti permite sa iei oricand la bord cu tine muzica preferata, pe stick sau iPod.

Tehnologia de la baza SEAT Leon: Control si inteligenta

Pentru a transforma puterea dezlantuita in performanta precisa este nevoie de control si inteligenta. Noul Leon le ofera pe toate acestea printr-o gama larga de noi tehnologii disponibile in premiera pentru acest model.

Leon este cel mai sportiv model al gamei SEAT. Performantele dinamice sunt redefinite prin noile tehnologii, prezentate in premiera pentru aceasta generatie de Leon.

Gama Leon ofera trei motorizari Diesel - de la economicul 1.9 TDI 105 CP, pana la puternicul 2.0 TDI 170 CP, disponibil pe echiparea FR. Acesta din urma ofera un cuplu impresionant, de 350 Nm, disponibil inca de la 1800 rpm.

Tehnologia FSI este definita de un consum care rivalizeaza cu motorizarile Diesel, datorita noii tehnologii de injectie directa, dar si de o sportivitate de invidiat. Motorizarea de top este versiunea Turbo FSI de 2 litri si 240 CP, disponibila pe versiunea Cupra.

In plus, este important sa poti fi in siguranta intr-o masina cu performante deosebite, cum este Leon.

In ceea ce priveste caroseria, folosirea unor oteluri speciale si a tehnologiei de sudura cu laser ofera modelului Leon o structura rigida si foarte rezistenta. In acelasi timp, pentru a maximiza siguranta pietonilor, caroseria este capabila sa absoarba o mare cantitate de energie, intr-o maniera atent controlata.

"Modelul Leon este unul din trecele mai bine vandute modele din portofoliul nostru in programul REMAT, care se deruleaza in aceasta perioada. De altfel, aproximativ 50% din vanzarile totale din 2011 ale marcii SEAT prin dealerii Porsche Inter Auto Romania s-au desfasurat prin acest program", concluzioneaza Sorin Neagu.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#SEAT Leon caracteristici, #tuning SEAT Leon, #masini sport SEAT , #Tuning auto