Dacia si Renault au fost motoarele vanzarilor auto din Spania, in noiembrie

Luni, 04 Decembrie 2017, ora 14:17
2437 citiri
Dacia si Renault au fost motoarele vanzarilor auto din Spania, in noiembrie
Foto: CC0 Creative Commons

Vanzarile de autoturisme noi in Spania au urcat luna trecuta cu 12,4%, la 104.170 unitati, pe fondul majorarii creditarii si al increderii consumatorilor, arata datele publicate de Asociatia Producatorilor Auto din Spania (Anfac), transmite Automotive News Europe.

Brandul Renault a fost lider de piata in noiembrie, cu un avans al livrarilor de 12% (9.288 unitati), in timp ce brandul low-cost Dacia a inregistrat un un avans de 42,5% (4.828 vehicule).

In topul vanzarilor de luna trecuta s-au aflat si Peugeot, Opel si Seat, cu cresteri de 25%, 15% si, respectiv, 13%. Pe locul cinci este Volkswagen, desi livrarile brandului german au scazut cu 12% in noiembrie.

Inmatricularile de vehicule echipate cu motor diesel au continuat sa scada luna trecuta, cota lor de piata s-a redus la 44,6%, cel mai mic nivel din acest an. In primele 11 luni din acest an, masinile cu motor diesel au reprezentat aproape jumatate (48,6%) din totalul vehiculelor vandute in Spania, a cincea mare piata auto din Europa.

Vanzarile catre clientii privati au urcat cu 13% in noiembrie, dupa un avans de 11% in octombrie. Cererea din partea companiilor a crescut cu 8,8% in timp ce achizitiile firmelor care inchiriaza masini au crescut cu 23% luna trecuta.

In Catalonia, vanzarile au urcat cu 7,2% in noiembrie, de la 4,6% luna precedenta, in pofida turbulentelor politice din regiune.

In perioada ianuarie-noiembrie 2017, vanzarile de autoturisme noi in Spania au urcat cu 7,8%, la 1,13 milioane de unitati. Cele mai bine vandute branduri au fost Renault (89.891 unitati), Seat (87.693 vehicule), Volkswagen (83.391 unitati), Opel (82.402 vehicule) si Peugeot (78.610 unitati) in timp ce Dacia a raportat un avans de 1% (41.169 vehicule).

Livrarile pe piata spaniola ar urma sa ajunga anul acesta la aproximativ 12 milioane de vehicule, in linie cu precedentele estimari, a declarat purtatorul de cuvant al Anfac, Adolfo Randulfe.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#vanzari Dacia Spania, #vanzari Renaul Spania , #Vanzari autoturisme