Peugeot estimeaza pentru intreg anul 2009 scaderea vanzarilor cu 55% in Romania

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 15:36
1963 citiri
Peugeot estimeaza pentru intreg anul 2009 scaderea vanzarilor cu 55% in Romania

Importatorul Peugeot pentru Romania, Trust Motors, tinteste comercializarea a 5.800 unitati (autoturisme si vehicule comerciale usoare) in 2009, in scadere cu 55% fata de 2008, pentru ultimele patru luni fiind preconizata vanzarea a 2.300 de unitati, a afirmat miercuri Radu Cristian, potrivit NewsIn.

"Piata de autoturisme si vehicule comerciale usoare din acest an se va situa, estimativ, la 140.000 unitati, in scadere cu 55% comparativ cu 2008. In conformitate cu scaderea pietei, targetul de vanzari al Peugeot pentru anul 2009, autoturisme si autovehicule comerciale usoare, este de 5.800", a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, directorul de marketing al companiei, Radu Cristian.

Acesta a mai adaugat ca importatorul Peugeot in Romania, Trust Motors, tinteste pentru 2009 o cota de piata (autoturisme si vehicule comerciale usoare) de 4,1%.

Conform datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor Auto din Romania, Peugeot a comercializat in primele opt luni ale acestui an un numar total de 3.488 unitati, dintre care 2.759 autoturisme si 729 vehicule comerciale usoare.

Comercializarea a circa 2.300 de unitati in ultima parte a anului va fi data, conform lui Radu Cristian, de o viitoare campanie de vanzare cu discount-uri semnificative.

Oficialul Trust Motors a mai precizat ca dealerii au fost nevoiti sa vanda masinile chiar si cu 10-15 procente sub pretul de productie, la presiunea stocurilor de anul trecut.

"In prezent, stocurile au fost lichidate in proportie de 70%, destocarea fiind mai rapida pe partea auto", a completat Cristian.

Directorul de marketing al Trust Motors a apreciat ca in 2010 piata vehiculelor utilitare va deveni marginala.

"Sper insa ca, per total, piata autoturismelor si vehiculelor comerciale usoare sa fie la acelasi nivel cu cel de anul acesta. Cred ca primele semne de normalitate, cu crestere reala, sa fie vizibila din 2011", a adaugat Radu Cristian.

El a mai precizat ca importatorul Peugeot pentru Romania, Trust Motors, beneficiaza de un sprijin de ordinul milioanelor de euro in actiunile de destocaj si marketing si nu se poate vorbi de un take-over al companiei, cel putin pe termen mediu.

Importatorul Peugeot a prezentat miercuri modele 3008 (ce se afla de o saptamana in showroom-urile din tara), 206+ (in cel mult o saptamana va fi gasit in magazinele de prezentare) si 308cc (din aceasta luna va putea fi vizionat in reprezentantele companiei).

Peugeot comercializeaza deja facelift-ul modelului 107, iar in curand va fi disponibil si modelul 207 cu facelift.

In prima jumatate a anului viitor vor putea fi regasite in showroom-urile Peugeot si modele 308 RCZ, prezentat de curand la Salonul Auto de la Frankfurt, si 5008.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Peugeot, # vanzari, # autoturisme, # modele, # comercializare , #Vanzari autoturisme