Avicola Calarasi nu isi va mai reveni in urma scandalului, sustine presedintele ANSVSA

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 18:31
1896 citiri
Avicola Calarasi nu isi va mai reveni in urma scandalului, sustine presedintele ANSVSA
Pierderile din industrie sunt de 20 de milioane de euro pe zi

Avicola Calarasi nu isi va mai reveni economic in urma scandalului carnii de pui infestate cu salmonela, a declarat, joi, la Piatra Neamt, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu.

'Este opinia mea si nu doar a mea. Oricum, pierderile in sistem sunt de 20 de milioane de euro pe zi. Am prieteni care ma suna si ma intreaba ce sa mai manance si le raspund ca ce mananc si eu, din magazine, pentru ca sunt respectate conditiile sanitar-veterinare', a declarat Vladimir Manastireanu.

Intrebat cine ar putea raspunde pentru pierderile suferite de societatea din Calarasi daca se dovedeste ca aceasta nu are nicio vina in acest scandal al carnii de pui infestate cu salmonela, presedintele ANSVSA a raspuns: 'Ce fac celelalte organe ale statutului pe evaziune fiscala este treaba lor. Nu stiu impotriva cui se vor indrepta pierderile, dar daca este evaziune fiscala, asta este viata. Exista o autoprotectie a consumatorilor de a nu mai cumpara de la o societatea implicata intr-un scandal'.

Pe de alta parte, presedintele ANSVSA a subliniat ca in acest caz, siguranta alimentara a cetateanului nu a fost pusa in pericol.

'Mergand pas cu pas pe firul verificarilor am descoperit bresele in acest nou scandal. Este vorba de respectarea regulamentelor. Am descoperit pe documentele de la Avicola Calarasi ca toate analizeze s-au facut la un laborator privat si au iesit foarte bine aceste analize. Facem verificari si la acel laborator privat. Am descoperit ca ar putea exista probleme pe zona de depozitare la modul general, nu neaparat la lanturile de magazine. Trebuie sa vedem daca legislatia sanitar-veterinara este respectata, daca personalul are carnetele de sanatate la zi, daca manipularea se face corespunzator, daca programul de combatere a rozatoarelor a fost aplicat', a declarat presedintele ANSVSA.

Vladimir Manastireanu a precizat ca cele mai mari cantitati de carne de pui au ajuns in judetele Bucuresti, Brasov, Cluj, Suceava, Braila si Prahova, si indiferent de ce tulpina de salmonela va fi descoperita, intreaga cantitate de carne cu probleme va fi distrusa.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#manastireanu ANSVSA, #avicola calarasi , #stiri Avicola