Grupul Agricola a investit 4,3 milioane de euro in doua fabrici in Bacau

Sambata, 10 Iulie 2004, ora 05:43
1247 citiri

Grupul Agricola Bacau a realizat o investitie de 4,3 milioane de euro in retehnologizarea si modernizarea fabricilor de prelucrare a carnii Conagra si Europrod.Extinderea activitatii Agricola vine in continuarea strategiei grupului de a ocupa un loc important pe piata semipreparatelor si preparatelor culinare din carne.

A"Europrod Bacau a devenit cel mai important producator de semipreparate si preparate culinare din carne de pui din tara, iar Conagra A- una dintre cele mai importante fabrici de preparate din carne, datorita nu numai tehnologiei avansate, ci si echipei de specialisti cu o vasta experientaA", a declarat presedintele grupului Agricola, Gheorghe Antochi.

Modernizarea fabricii Conagra a adus majorarea productiei de preparate proaspete de la 12 tone la 30 de tone pe zi. Proiectul de modernizare a fabricii, construita pe o suprafata de 3.500 mp, a beneficiat de finantare SAPARD, lucrarile fiind demarate in septembrie 2003.

Grupul Agricola Bacau a luat fiinta in 1992 cu participarea actionarului german Moksel AG, fiind in prezent detinuta in proportie de 97% de actionari romani. Cifra de afaceri a societatii a atins anul trecut un nivel de 74 de milioane de dolari.

Sub marca Agricola isi desfasoara activitatea societatile Agricola International, Avicola, Suinprod, Intertrade Union, Aicbac, Bacprint, Europrod, Conagra. Grupul are 3.000 de salariati.

Sursa: Banii Nostri