International Leasing emite obligatiuni de 4,8 milioane lei

Miercuri, 07 Decembrie 2005, ora 06:09
1053 citiri

Compania International Leasing, prima companie independenta cu capital integral romanesc dintre societatile de leasing din Romania, a lansat cea de-a treia emisiune de obligatiuni de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru a atrage finantari de 4,8 milioane lei noi (peste 1,3 milioane euro), exclusiv pentru incheierea unor contracte de leasing operational. Emisiunea se va derula in perioada 12-23 decembrie 2005.Obligatiunile emise de companie sunt nominative, neconvertibile, in forma dematerializata si vor fi evidentiate prin subscriere in cont. Valoarea nominala a unei obligatiuni International Leasing este de 100 lei noi, pretul de vanzare fiind tot de 100 lei noi. Imprumutul lansat de International Leasing la BVB este pe patru ani, cu o rata a dobanzii variabila, calculata semestrial (dupa formula BUBOR 6M plus 2,25%). Banii vor fi rambursati in patru transe anuale egale, emisiunea fiind asigurata de BCR Asigurari. Distribuitorii obligatiunilor sunt casa de brokeraj (SSIF) Intercapital Invest, in calitate de manager al sindicatului de intermediere, Banca Comerciala Romana - Grupul de Distributie si, SSIF BCR Securities SA, co-manager. Prospectul pentru emisiunea A"C 2005A" a fost aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) in 29 noiembrie 2005. A"Este cea de-a treia emisiune de obligatiuni pe care o conducem pentru compania International Leasing, dupa primele doua, din anii 2000 si 2002, care s-au incheiat cu succes, prin atragerea finantarilor de pe piata de capital, prin BVBA", ne-a declarat, ieri, Razvan Pasol (foto), presedintele SSIF Intercapital Invest. Pasol a precizat pentru A"AvereaA" ca dosarul emisiunii a fost prezentat spre aprobarea CNVM-ului in luna octombrie 2005.

A"Fara indoiala ca cea de-a treia emisiune de obligatiuni International Leasing reprezinta un plasament financiar interesant nu numai pentru afacerea noastra. Apreciem ca o data cu majorarea cuantumului emisiunilor de obligatiuni International Leasing de la 2,2 miliarde lei vechi (emisiunea A), la 15 miliarde lei vechi (emisiunea B) pana la 48 miliarde lei vechi in prezent (emisiunea C) vom dezvolta, in continuare, segmentul de finantare al contractelor de leasing, in special al celor de leasing operationalA",

ne-a declarat, ieri, Toni Tataru, director de Dezvoltare al companiei International Leasing.

Obligatiunile se vor aloca dupa principiul pro-rata. A"Acest principiu inseamna ca daca se vor subscrie mai multe obligatiuni decat cele oferite, alocarea se va face pro-rata, deci proportional cu fiecare cumparareA", explica Razvan Pasol. De exemplu, daca se vor subscrie (cumpara) de doua ori mai multe obligatiuni decat cele oferite de companie, fiecare cumparator va castiga inca jumatate din numarul titlurilor subscrise initial. A"Dobanda este variabila si se va plati semestrial tuturor detinatorilor de obligatiuni in numerar sau in contul bancar, printr-un agent de plata ce va fi desemnat ulterior, dupa incheierea perioadei de subscriereA", ne-a declarat presedintele Intercapital Invest, precizand ca A"prima data se plateste asa-numitul cupon, in valoare de 10,75%A" din valoarea subscrisaA". A"Metoda de intermediere aleasa este de cea mai buna executie, ceea ce inseamna ca vom depune eforturi pentru a atinge cel mai mare numar de obligatiuni subscrise, dar nu promitem executia integralaA", a mai spus Razvan Pasol. Potrivit acestuia, obligatiunile International Leasing vor fi listate si tranzactionate la BVB pe segmentul special destinat acestei categorii de titluri. In paralel, la BVB se mai deruleaza si emisiunea de obligatiuni lansata de Avicola Bucuresti, care se va inchide pe 2 februarie 2006 si care este intermediata de Bucuresti Global Invest.

Cristina Ciobanu

Averea