Nu mai vrem cosmetice la usa. Vanzarile Avon sunt in picaj

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 08:02
4249 citiri
Nu mai vrem cosmetice la usa. Vanzarile Avon sunt in picaj
Consumul a scazut si in Romania

Vanzarile Avon au scazut in toata lumea, in ultimul trimestru al anului. Compania de produse cosmetice pare ca mai are succes doar in Mexic.

Nici forta de munca Avon nu mai este ce a fost, numarul reprezentantilor door-to-door fiind cu 3% mai mic la sfarsitul lui 2011 comparativ cu anul precedent, relateaza CNBC.

In ciuda rezultatelor financiare slabe, pretul actiunilor Avon a crescut, dupa ce managementul a anuntat ca va lua masuri de taiere a costurilor, pana la sfarsitul acestui trimestru. Compania a mentinut neschimbat nivelul dividendelor.

Avon are probleme financiare si din cauza unei investigatii, inca din 2008, privind mite acordate de companie. Rezultatele publicate marti nu au fost insotite de noutati legate de aceste probleme.

Cifrele Avon au fost influentate negativ mai ales de degradarea afacerilor in Rusia si Brazilia, piete pe care compania miza pe cresteri care sa contrabalanseze declinul indelungat din America de Nord si Europa.

Veniturile companiei au scazut cu 4% la nivel mondial, pana la trei miliarde de dolari, sub estimarile Wall Street. Declinul inregistrat in Brazilia a fost de 1%, datorat si unui sistem computerizat defectuos implementat de companie. Una dintre cele mai mari scaderi s-a produs in Rusia, de 10%, unde Avon s-a confruntat cu preturile agresive ale competitiei.

Singurul stat in care afacerile au mers spre bine a fost Mexic, vanzarile crescand cu 12%.

Apetitul romanilor, in scadere

Conform ultimelor rezultate financiare publicate pentru piata din Romania, Avon a realizat, in 2010, un profit de 18 milioane de euro, cu 1 milion de euro mai mult decat in anul precedent.

Cifra de afaceri a crescut cu doua milioane de euro, pana la 114 milioane de euro, in aceeasi perioada, in ciuda faptului ca s-a inregistrat o scadere de 5,3% a consumului.

Piata totala a cosmeticelor a fost de 700 milioane de euro, in 2010, principalul concurent al Avon fiind compania Oriflame.

Schimbare de CEO

Sub conducerea directorului executiv, Andrea Jung, Avon a cheltuit zeci de miliarde de dolari din cauza anchetei internationale pornite in urma acuzatiilor de mituire si a incercarilor de a opri declinul vanzarilor din toata lumea.

In decembrie, Avon a anuntat ca Jung va parasi compania in 2012. Odata cu prezentarea rezultatelor financiare, compania a declarat ca inlocuitorul acesteia, inca necunoscut, va prelua conducere inainte de reevaluarea strategiei de business, programata initial la inceputul acestui an.

Jung, care este CEO al companiei din 1999, a declarat, marti, ca, in 2012, se vor concentra pe imbunatatirea vanzarilor si scaderea costurilor, mai degraba decat pe cresterea profitului.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#cosmetice avon, #produse avon, #produse oriflame, #cosmetice oriflame, #vanzare directa, #reprezentant avon oriflame, #rezultate financiare avon , #stiri Avon