Banca Comerciala Carpatica a recrutat doi directori generali adjuncti de la RBS Bank Romania

Vineri, 31 Mai 2013, ora 16:49
2265 citiri
Banca Comerciala Carpatica a recrutat doi directori generali adjuncti de la RBS Bank Romania

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a recrutat doi noi directori generali adjuncti, pe Cosmin Bucur pentru Divizia Comerciala, si pe Elena Badeanu pentru Divizia Identitate Corporatista si Resurse Umane, ambii venind de pe functii de conducere in RBS Bank Romania.

Consiliul de Supraveghere a stabilit joi o noua structura organizatorica a bancii, astfel ca in locul Diviziei Retea Retail si a Diviziei Corporate au fost infiintate Divizia Comerciala si Divizia Identitate Corporatista si Resurse Umane, potrivit unui comunicat transmis vineri Bursei.

Cu o experinta de 15 ani in sistemul bancar, Cosmin Bucur a ocupat pozitii de conducere in ABN AMRO Bank si RBS Bank Romania, ultima functie detinuta fiind cea de Country Head of Global Markets, in cadrul RBS.

Elena Badeanu lucreaza de 17 ani in in sectorul financiar-bancar, din care ultimii 10 ani pe zona resurselor umane in cadrul RBS Bank Romania. Ea si-a inceput cariera bancara ca economist in cadrul BNR, ocupand apoi functii de conducere in ABN AMRO Bank Romania si in RBS Bank Romania (director resurse umane si excelenta in servicii).

Cei doi directori vor prelua atributiile dupa aprobarea prealabila din partea BNR.

Banca Carpatica a inregistrat in primul trimestru un profit net de 14,9 milioane lei, in crestere cu 75% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la active in scadere cu 22% fata de sfarsitul anului trecut, de 3,67 miliarde lei, a anuntat marti institutia de credit.

La finalul lunii martie, institutia de credit avea o retea formata din 139 de unitati, din care 59 sucursale, 58 agentii si 22 puncte de lucru.

Carpatica este controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, care detine indirect aproape 46% din actiuni. In nume propriu el controleaza 41,29%, iar prin Atlassib mai are 4,55%.

Unul dintre partenerii de afaceri ai acestuia, Corneliu Tanase, are 11,22% din actiuni. Totodata, fiul unui fost partener de afaceri al lui Carabulea, Alin Albu, detine un pachet de sub 5% din actiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#directori Banca Carpatica, #management Banca Carpatica RBS, #reorganizare Banca Carpatica , #Management