Actionarii Bancii Carpatica au aprobat majorarea capitalului social

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 23:08
1396 citiri
Actionarii Bancii Carpatica au aprobat majorarea capitalului social

Actionarii Bancii Comerciale Carpatica au aprobat,in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) intrunita in data de 9 octombrie 2010 la sediul bancii din Sibiu, majorarea capitalului social cu suma de 63,5 milioane lei, prin aport in numerar, transmite NewsIn.

"Se aproba majorarea capitalului social cu suma de 63.500.000 lei prin aport in numerar din partea actionarilor inregistrati in Registrul Actionarilor, tinut de Depozitarul Central S.A., la data de inregistrare.

Se vor emite un numar de 635.000.000 actiuni noi la un pret de emisiune de 0,1 lei/actiune (egal cu valoarea nominala).

Motivul majorarii consta in capitalizarea bancii pentru a asigura o rezistenta mai buna la socurile macroeconomice si sistemice si pentru a sustine liniile de afaceri ale bancii", se arata intr-un comunicat transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Potrivit anuntului, actionarii bancii isi vor putea exercita drepturile de preferinta in interiorul termenului de 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, a hotararii adoptate, respectiv vor avea dreptul sa subscrie un numar de actiuni proportional cu numarul de actiuni pe care le detin conform inregistrarii din Registrul Actionarilor, furnizat de Depozitarul Central SA.

Pentru fiecare actiune detinuta se vor subscrie un numar de 0,2276 actiuni. Numarul final de actiuni subscrise de fiecare actionar va fi rotunjit spre cel mai apropiat numar intreg.

In prezent, Banca Comerciala Carpatica are un capital social de 278,95 milioane lei, astfel ca dupa majorare acesta va ajunge la la 342,45 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actionari, #banca, #carpatica, #capital, #social , #stiri Banca Carpatica