Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Carpatica avertizeaza clientii asupra unei tentative de furt de date prin Internet

Banca Carpatica avertizeaza clientii asupra unei tentative de furt de date prin Internet
Banca Comerciala Carpatica (BCC) avertizeaza clientii sai sa nu dezvaluie datele personale, cum ar fi parola, numarul cardului, codul PIN, dupa ce in ultimele zile au existat tentative de frauda cu mesaje transmie prin posta electronica.

Mesajele e-mail, transmise aparent din partea bancii si destinate utilizatorilor de posta electronica, sunt realizate astfel incat sa poata fi considerate informari oficiale si legitime ale institutiei de credit, se arata intr-un comunicat al BCC.

"Link-ul afisat in mail-ul capcana este asemanator adresei corecte de furnizare a serviciului BCC e-SMART, https://e-smart.carpatica.ro, din punctul de vedere al graficii si continutului. Daca utilizatorul urmeaza acest link, i se solicita date personale de identificare, precum numarul de card, data expirarii cardului, numar de identificare personal (PIN), adresa de e-mail", se spune in comunicat.

BCC aminteste ca nicio banca nu solicita date de identificare bancara prin intermediul postei electronice.

Metoda de fraudare este cunoscuta sub denumirea de "phishing".

"Banca Comerciala Carpatica a reactionat promt, luand imediat masurile pentru blocarea atacului (blocarea site-ului-clona, sesizarea organelor de ancheta, campanie de informare a publicului larg). Securitatea sistemelor informatice BCC nu a fost pusa in pericol", se mai spune in comunicat.

La inceputul lunii aprilie, BRD-Groupe Societe Generale s-a confruntat cu o problema similara, cu mai multe incercari de fraudare. Banca a facut plangere penala privind tentativele de frauda prin Internet asupra clientilor serviciului de Internet banking al bancii si a sesizat pagina de gazduire Yahoo, pentru blocarea site-urilor.

BCC avea, la sfarsitul anului trecut, active de 1,63 miliarde de lei. In 2006, BCC a obtinut un profit de 19,2 milioane de lei. Principalii actionari ai bancii sunt persoane fizice, cu o participatie cumulata, la finele lunii iunie, de 81,53%. Titlurile BCC sunt listate la prima categorie a BVB.

Institutia de credit si-a inceput activitatea in 1999.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 931 ori