Banca Romaneasca a inceput sa acorde credite prin programul "Prima Casa"

Luni, 10 August 2009, ora 12:23
1626 citiri
Banca Romaneasca a inceput sa acorde credite prin programul "Prima Casa"

Banca Romaneasca a inceput sa acorde credite ipotecare in cadrul programului "Prima Casa", pe maxim 30 de ani, cu dobanda variabila, compusa din cotatia Robor la trei luni plus o marja de 2% pentru imprumuturile in lei si Euribor la trei luni plus 3,75% pentru cele in euro.

Clientii pot obtine cel mult 57.000 de euro de la banca sau echivalentul in lei, fiind necesar un aport propriu de 5% din valoarea apartamentului, daca aceasta este de maxim 60.000 de euro, se arata intr-un comunicat al bancii, informeaza Mediafax.

In acest caz, clientul va avea de achitat o rata lunara de 307 euro, pentru un imprumut pe o perioada de 30 de ani.

Pentru locuintele de peste 60.000 de euro, solicitantul va trebui sa contribuie cu 3.000 de euro, suma la care se adauga diferenta dintre pretul de achizitie al imobilului si limita maxima de 60.000 de euro.

Pentru acest tip de credite, banca nu percepe comision de analiza, de rambursare anticipata, comision lunar de administrare sau de gestiune.

La semnarea contractului, clientul va constitui un depozit echivalent cu rata lunara pe trei luni, bonificat cu o dobanda de 2% la euro si 5% la lei, acesta putand retrage banii la rambursarea integrala a creditului.

Banca Romaneasca dispune de un plafon de 68,45 milioane de euro pentru acordarea de credite prin programul "Prima Casa".

"Tinand cont de interesul manifestat de la anuntarea programului Prima Casa, suntem convinsi ca vom epuiza plafonul agreat", se spune in comunicat.

Solicitantii eligibili trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 20 si 70 de ani si sa nu detina nicio locuinta in proprietate, asa cum prevede legislatia aplicabila.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#banca, #romaneasca, #dobanzi, #depozite, #lei, #credit, #prima, #casa , #stiri Banca Romaneasca