Banca Romaneasca scade dobanda de baza la creditele de nevoi personale

Marti, 26 Mai 2009, ora 11:53
1575 citiri
Banca Romaneasca scade dobanda de baza la creditele de nevoi personale

 Banca Romaneasca a redus cu 1-1,3 puncte procentuale dobanda de baza aplicata creditelor de nevoi personale garantate si negarantate, in lei si euro, contractate inainte de 29 decembrie 2008, a anuntat astazi banca.

Astfel, pentru creditele de nevoi personale in lei dobanda de baza practicata a scazut cu un punct procentual, la 11,77% pe an, rata la care se adauga marja prevazuta in contractele de credit, se arata intr-un comunicat al bancii,relateaza Mediafax.

Pentru imprumuturile de nevoi personale in euro, dobanda de baza a bancii scade cu 1,3 puncte procentuale la 5,1%, la care se adauga marja bancii.

"Diminuarea ratelor de dobanda percepute pentru creditele de nevoi personale in lei si euro vine in sprijinul clientilor nostri, facilitand astfel plata ratelor lunare. Scaderea dobanzilor va determina astfel si o mai mare stabilitate financiara a clientilor nostri", au declarat, in comunicat, reprezentantii Bancii Romanesti.

Banca Romaneasca, prezenta pe piata locala de 16 ani, are o retea formata din 150 de sucursale.

In octombrie 2003, National Bank of Greece (NBG) a cumparat pachetul majoritar la Banca Romaneasca, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia, de peste 200 milioane euro. Un alt actionar important al bancii este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care detine 10,21% din capitalul social.

National Bank of Greece mai controleaza in Romania companiile ETEBA Romania, Garanta Asigurari si NBG Leasing.

#dobanda, #credite de nevoi personale, #capital social, #stabilitate financiara , #stiri Banca Romaneasca