Banca Romaneasca vrea sa faca investitii de 20 milioane euro in 2009

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 15:58
1777 citiri
Banca Romaneasca vrea sa faca investitii de 20 milioane euro in 2009

Banca Romaneasca, membra a grupului National Bank of Greece, si-a planificat investitii totale de aproximativ 20 milioane euro pentru 2009, cea mai mare parte a acestora urmand sa fie directionate catre implementarea noului sistem informatic, a anuntat banca, miercuri, intr-un comunicat, citat de NewsIn.

De asemenea, un alt proiect de investitii pentru anul 2009 consta in mutarea sediului central al bancii.

"In acest an, dorim sa ne concentram pe mentinerea unei calitati bune si structuri echilibrate a activelor, in paralel cu o crestere prudenta a acestora de 10%.

Gradul ridicat de solvabilitate pe care il avem in prezent confirma inca o data soliditatea bancii, capacitatea acesteia de a sustine si in continuare o dezvoltare pe baze sanatoase, precum si realizarea proiectelor pe care ni le-am propus", sustine directorul executiv al Bancii Romanesti, Andreas Maragkoudakis.

In prezent, solvabilitatea Bancii Romanesti a atins un nivel mai mult decat confortabil de 22%, procent peste media pietei bancare de 12%, in conditiile in care minumul este de 8%, se mai arata in comunicat.

"Banca Romaneasca se numara printre bancile cele mai capitalizate din Romania, astfel ca in perioada 2009-2010, nu vor fi necesare majorari de capital suplimentare, fapt confirmat de rezultatele testelor de stres efectuate de Banca Nationala a Romaniei", a precizat Andreas Maragkoudakis.

Ultimele doua majorari de capital social au fost operate anul trecut si au atins un nivel total de aproximativ 100 milioane euro.

Unul dintre principalele obiective ale Bancii Romanesti pentru anul 2009 consta in imbunatatirea eficientei atat la nivel operational, cat si in ceea ce priveste utilizarea resurselor.

La nivel de afaceri, se va pune accent pe atragerea de resurse si pe oferirea de solutii de finantare in primul rand pentru clientii existenti, dar si pentru cei potentiali, se mai arata in comunicatul bancii.

Dupa 16 ani de activitate pe piata bancara din Romania, Banca Romaneasca are un capital social de peste 200 milioane euro si o retea nationala formata din 150 de sucursale.

In octombrie 2003, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar al Bancii Romanesti, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia.

Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii.

Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se mai numara ETEBA Romania, Garanta Asigurari si NBG Leasing. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#investitii, # proiecte, # capital, # solvabilitate , #stiri Banca Romaneasca