Ce oferte au bancile pentru "Prima Casa"?

Luni, 29 Iunie 2009, ora 10:51
2638 citiri
Ce oferte au bancile pentru "Prima Casa"?

Cele mai multe dintre bancile inscrise in programul "Prima Casa" au depus oferte de creditare la dobanzi ce ating nivelul maxim acceptat de normele guvernamentale.

Mai exact, marje de 2,5 puncte procentuale si 4 puncte procentuale aplicate peste nivelul ROBOR in cazul creditelor in lei, respectiv peste EURIBOR la euro. Astfel, institutiile de credit vor acorda finantari la costuri de 5-6% pe an pentru euro si de 12-13% pe an pentru lei.

Printre bancile care participa la programul guvernamental "Prima Casa" se numara BCR si CEC Bank.

BCR a propus un plafon de 450 milioane de euro, dintre care 112,5 milioane de euro pentru locuintele in constructie si 337,5 milioane de euro pentru locuintele finalizate.

Perioada maxima de indatorare  este de 30 de ani, iar gradul maxim de indatorare reprezinta 60% din veniturile nete eligibile.

La un credit de 50.000 de euro, rata lunara va fi de 271 euro/luna.

CEC Bank acorda numai credite in lei prin Programul "Prima Casa", respectiv 400 de milioane de lei. Dobanda va fi ROBOR la trei luni + o marja de 1,9%. CEC nu percepe comisioane de acordare, analiza, gestiune sau rambursare anticipata.

In plus, banca ofera celor care acceseza pana la finele acestui an un credit pentru achizitionarea unei locuinte de maximum 60.000 de euro urmatoarele avantaje: - comision zero de evaluare - pentru primul an, banca si societatile de asigurari petenere vor suporta prima aferenta politei de asigurare obligatorii - un card de credit, in baza analizei aceleasi documentatii.

BRD, Banca Romaneasca si GarantiBank isi vor face publice ofertele in perioada urmatoare, odata cu repartizarea finantarilor pentru programul "Prima Casa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale, companie recunoscută pe plan global pentru soluțiile sale de securitate, a anunțat lansarea unei noi încuietori inteligente pe piața din România. Noua generație, numită Linus L2,...
#banci, #casa, #credite, #dobanzi, #guvern, #locuinta, #oferte, #prima , #stiri Banca Romaneasca