Deutsche Bank a cumparat cea mai mare cladire din Capitala

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 09:37
2362 citiri
Deutsche Bank a cumparat cea mai mare cladire din Capitala

Achizitionarea cladirii de 57.000 mp in valoare de 100 milioane euro din Pipera este cea mai mare tranzactie imobiliara din 2009.

 

Deutsche Bank a semnat saptamana trecuta contractul pentru preluarea celei mai mari cladiri de birouri din Bucuresti, aceasta fiind prima tranzactie de acest gen din 2009, informeaza Ziarul Financiar. 

Cladirea, situata in Pipera si denumita BOC, este de doua ori mai mare decat Charles de Gaulle Plaza sau America House si a fost in mare parte inchiriata, companiile urmand sa se mute la sfarsitul acestui an in noile spatii, potrivit consultantilor implicati in aceasta tranzactie.

"Toata lumea era sceptica in privinta acestei tranzactii, dar vineri am semnat cel de-al doilea closing, pentru cel de-al doilea imobil de birouri din proiect.

Mai urmeaza o etapa, cea a cladirilor de locuinte, care ar trebui finalizata anul viitor", a precizat referitor la tranzactie Ioana Niculeasa, partener al firmei de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), care a asistat Deutsche Bank in aceasta tranzactie.

Divizia de real estate a grupului german Deutsche Bank facut aceasta achizitie, desi chiriile pentru birouri au inceput sa scada.

Banca Romaneasca si firma de cercetare de piata GfK se afla printre viitorii chiriasi ai cladirii cumparate de Deutsche Bank, potrivit unor surse din piata.

Deutsche Bank a primit finantare de la National Bank of Greece Londra si Bank of Cyprus. 

Cele doua banci au asigurat si finantarea constructiei proiectului de catre dezvoltatori.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bank, #cladire, #deutsche, #tranzactie, #vanzare , #stiri Banca Romaneasca