Plafonul Bancii Romanesti pentru Prima Casa a fost suplimentat cu 7,6 mil euro

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 18:23
2129 citiri
Plafonul Bancii Romanesti pentru Prima Casa a fost suplimentat cu 7,6 mil euro

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a suplimentat plafonul de garantare a creditelor prin programul Prima Casa acordat Bancii Romanesti, cu 7,6 milioane euro, pana la 35 milioane euro, potrivit unui comunicat transmis vineri de banca, informeaza NewsIn.

"Solicitarile au crescut pe final an, la data de 31.12.2009 fiind deja utilizata o suma totala de peste 11 milioane euro.

Suntem optimisti ca in perioada urmatoarea Banca Romaneasca va reusi sa foloseasca integral plafonul acordat de Fond si, implicit, sa solicite Fondului o noua suplimentare de plafon", a declarat directorul executiv al unitatii de retail, Lakis Couninis.

Valoarea medie a unui credit acordat pana in prezent este de 40.000 euro, peste 70% dintre clienti optand pentru achizitia de imobile vechi, de doua camere.

In prezent, peste 650 de dosare, cu o valoare totala de peste 25 milioane euro, se afla fie in faza de preaprobare, fie au fost inaintate deja Fondului, se mentioneaza in comunicat.

Banca Romaneasca practica o marja de 3,75% peste Euribor la 3 luni pentru creditele in euro si suporta comisionul de garantare de 0,37% din valoarea creditului, datorat FNGCIMM, precum si costul evaluarii imobilului care face obiectul garantiei.

La semnarea contractului, clientul trebuie sa constituie un depozit echivalent cu valoarea a trei rate de dobanda, Banca Romaneasca oferind dobanzi pentru aceste depozite.

#banca, #casa, #euro, #milioane, #prima, #romaneasca , #stiri Banca Romaneasca