Prima Casa 3: Banca Romaneasca are plafon de 21 milioane euro

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 15:45
2266 citiri
Prima Casa 3: Banca Romaneasca are plafon de 21 milioane euro

Banca Romaneasca a primit un plafon de 21 milioane euro pentru acordarea de credite in cadrul programului guvernamental Prima Casa 3 de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a anuntat luni banca, informeaza NewsIn.

Valoarea garantiilor acordate intregului sistem bancar se ridica la 200 milioane euro.

"Am reusit sa atingem o cota de piata de 10% in cadrul acestui program, cota de piata pe care dorim sa o consolidam in perioada urmatoare", a declarat Lakis Couninis, director executiv, Unitate Retail in cadrul Bancii Romanesti.

Banca Romaneasca a avut in 2010 un plafon de 70 milioane euro, fiind acordate peste 1.600 de credite.

Valoarea medie a unui credit contractat a fost de peste 40.000 de euro, in marea majoritate a cazurilor fiind preferate apartamentele cu doua camere, in blocuri vechi.

Banca precizeaza ca, de la inceputul programului si pana in prezent, peste 2.600 de persoane au accesat un credit Prima Casa, se arata in comunicat.

Costurile creditelor sunt EURIBOR la trei luni, plus o marja de 3,95% si respectiv ROBOR la trei luni, plus o marja de 2%, la care se adauga contravaloarea comisionului de gestiune datorat catre FNGCIMM.

Costul evaluarii proprietatii finantate este suportat de catre banca, se mai arata in comunicat.

Astfel, pentru un credit Prima Casa in valoare de 40.000 euro, pe o perioada de 30 de ani, se va plati o rata lunara de 231 euro. 

#prima casa 3, #plafon, #banca romaneasca , #stiri Banca Romaneasca