Red Hat lanseaza Directory Server

Marti, 12 Iulie 2005, ora 21:59
1235 citiri

Red Hat abordeaza piata de management al identitatii cu o alternativa de Directory Server bazata pe standarde si cu un cost mai scazut. New Orleans, LA A- 12 iulie 2005 - Red Hat, cel mai important furnizor mondial de solutii open source pentru companii, a anuntat de curand, la Red Hat Summit, ca planuieste sa lanseze Red Hat Directory Server. RHDS este inca un punct marcant in cadrul strategiei open source a companiei, de a largi posibilitatile de alegere ale clientilor prin furnizarea de solutii bazate pe tehnologii open source.

Red Hat Directory Server este bazat pe o tehnologie cumparata de Red Hat in septembrie 2004 de la divizia Netscape Security Solutions de la AOL.

Codul, initial proprietar, este acum disponibil ca sursa libera, sub licenta GPL. Red Hat Directory Server a fost dezvoltat si impachetat ca o solutie integrata si securizata pentru Red Hat Enterpirse Linux, sistemul de operare HP-UX 11i de pe serverele HP Integrity si HP 9000 si pentru sistemele Solaris.

"Red Hat a dezvoltat solutii, conforme standardelor, pornind de la criterii de securitate, scalabilitate si management, de la imbunatatiri in gestiunea stocarii si a clustering-ului pana la lansarea primului sistem de operare cu capabilitati SELinux complet operationale", a spus Paul Cormier, vicepresedinte executiv pentru inginerie la Red Hat. "Astazi anuntam un server puternic scalabil, sigur, fiabil si open source bazat pe tehnologii validate la nivelul corporatiilor. Suntem incantati ca le putem oferi clientilor aceasta solutie eficienta si de inalta performanta, pe o piata unde pana acum nu exista asa ceva."

Red Hat Directory Server este disponibil prin intermediul aceluiasi model de abonament anual ca si Red Hat Enterprise Linux, model care include mentenanta, suport pentru un numar nelimitat de incidente si upgrade-uri. Este disponibil pentru Red Hat Enterprise Linux versiunile 3 si 4, Solaris si pentru mediul HP-UX 11i de pe serverele HP Integrity

si HP9000. Fiecare varianta va fi suportata 5 ani de la momentul aparitiei si include accesul la update-uri si upgrade-uri pentru abonatii activi prin Red Hat Network.

"Red Hat Directory Server pentru HP-UX 11i si Linux le ofera clientilor mai multe optiuni simultan cu sporirea scalabilitatii, fiabilitatii si a performantei solutiilor de management a identitatii", afirma Don Jenkins, marketing VP, Business Critical Servers, HP. "Prin portofoliul de capabilitati avansate de virtualizare al HP pe platforme Linux si

HP-UX, impreuna cu suportul serverelor HP Integrity pentru Linux, Windos si openVMS, clientii pot reduce costul implementarii solutiilor de management a identitatii prin consolidarea serverelor in centre de date.

Prin disponibilitatea Red Hat Directory server, Red Hat creeaza si sponsorizeaza si proiectul Fedora Directory Server. Fedora Directory Server va reflecta proiectul de succes Fedora Linux prin promovarea unui mediu de dezvoltare viguros, bazat pe comunitate, in vederea imbunatatirii si dezvoltarii tehnologiilor open source de directory server.

In lunile urmatoare Red Hat intentioneaza sa includa in domeniul open source si alte tehnologii cumparate de la AOL / Netscape.

Despre Red Hat, Inc.

Red Hat, lider mondial in oferirea de solutii open source si Linux, are sediul in Raleigh, NC si reprezentante in intreaga lume. Red Hat a impus solutiile Linux si open source, prin oferta accesibila a unei calitatii inalte si cu costuri tehnologice foarte mici. Red Hat ofera software pentru sisteme de operare, alaturi de aplicatii si solutii de administrare. Red Hat ofera de asemenea suport, servicii de training si consultanta clientilor sai de oriunde din lume si prin intermediul parteneriatelor de inalt nivel. Strategia open source a Red Hat ofera consumatorilor posibilitatea dezvoltarii de planuri pe termen lung pentru a construi infrastructuri bazate pe tehnologia open source, ce pun accent pe securitate si usurinta in administrare.

Despre Grupul Romsym

Romsym este distribuitor si centru de instruire autorizat al produselor Red Hat in Romania.

Romsym Data este prima companie romaneasca certificata conform standardelor internationale BS 7799-2:2002 pentru implementarea si mentinerea sistemului propriu de management al securitatii informatiilor, certificare acordata de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din Romania, oferind tehnologie de ultima ora, produsa de lideri mondiali in: - solutii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul retelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP si web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic, CRAMM, Workshare) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare si soft stiintific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat si solutii de la LxPN).

De asemenea, Romsym Data ofera consultanta si training in domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din Romania - centrul ITtraining, predate de specialisti cu inalta calificare, certificati international.

Dintre clientii Romsym Data mentionam Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonaldA's, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.

Pentru mai multe informatii:

Alin Zainescu

new media Agency

Tel./Fax: 021 A- 211 31 26

alin.zainescu@newmedia.com.ro

www.romsym.ro

Autor: Stelian Gorgan