Symantec invata companiile cum sa se protejeze de Spyware

Miercuri, 06 Aprilie 2005, ora 13:49
1281 citiri

Symantec va gazdui o transmisie web pentru a invata companiile sa se protejeze proactiv impotriva riscului in crestere de programe spyware prin asigurarea unei protectii de securitate robuste.Transmisia web intitulata A"Spyware and Increasing Security Risks A- Proactive Protection for The Enterprise ClientA" va avea loc maine, 7 aprilie la orele 9:00 a.m PDT. Cei interesati se pot inregistra la adresa: http://enterprisesecurity.symantec.com/content/webcastregistration.cfm SSL=YES&webcastID=146

Brian Foster, senior director of product management for Client and Host la Symantec, va vorbi depre cum se pot proteja proactiv companiile impotriva programelor spyware si de riscurile crescute de securitate care apar, prin folosirea unei protectii robuste, management centralizat si administrare usoara. Foster va vorbi de asemenea despre noile metode de protejare impotriva spyware oferite de Symantec Client Security 3.0 si Symantec AntiVirus Corporate Edition 10.0.

A"Spyware-ul si adware-ul au existat de mult timp, dar in ultimul an au devenit cea mai mare preocupare de securitate pentru companii si clientii acestoraA", declara Foster. A"Pentru a inlatura programele spyware si adware ne trebuie o solutie robusta si un mecanism de cercetare si depistare a noilor riscuri spyware pentru a putea sa actualizam produsele o data cu dezvoltarea acestoraA".

Programele de tip spyware prezinta un risc mare pentru o organizatie, fiind stiut faptul ca ele pot fi instalate pe un sistem fara ca utilizatorul sa stie acest lucru si pot avea un impact crescut asupra integritatii informatiilor confidentiale. O cercetare Forrester din 2005 printre specialistii IT din cadrul companiilor, a relevat ca 40 % dintre respondenti nu au stiut cate sisteme din organizatia lor sunt infectate cu spyware. Cei care au putut sa masoare numarul sistemelor cu spyware au aflat ca 20% dintre ele erau infectate, iar acest numar este in crestere.

Despre Symantec

Symantec este lider mondial in securizarea informatiei, oferind o gama larga de software, aplicatii si servicii create pentru a ajuta utilizatorii individuali, intreprinderile mici si mijlocii ori marile companii sa isi protejeze si sa isi administreze propria infrastructura IT. Gama de produse Norton, dezvoltata de Symantec este lider mondial in securizarea informatiei utilizatorilor individuali si oferirea de solutii eficiente. Sediul central Symantec este in Cupertino, California, compania desfasurand activitati in peste 35 de alte tari, iar cifra de afaceri pe anul fiscal 2004 este de 1,870.1 milioane US$.

Despre Romsym Data

Romsym Data este Value Added Distributor si centru de instruire autorizat pentru Symantec in Romania.

Romsym Data este prima companie romaneasca certificata conform standardelor internationale BS 7799-2:2002 pentru implementarea si mentinerea sistemului propriu de management al securitatii informatiilor, certificare acordata de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din Romania, oferind tehnologie de ultima ora, produsa de lideri mondiali in: - solutii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul retelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP si web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare si soft stiintific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat si solutii de la LxPN).

De asemenea, Romsym Data ofera consultanta si training in domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din Romania - centrul ITtraining, predate de specialisti cu inalta calificare, certificati international.

Dintre clientii Romsym Data mentionam Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonaldA's, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.